OBALNA KRONIKA ZADNJIH 24 UR: Nekdo je 'nujno potreboval tablete'

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 129 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda pa sta bili dve intervenciji.

Včeraj ob 10. uri so policisti na cesti Petrinje–Kozina ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,15 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan pa so v Portorožu ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, odrejen hitri test na mamila je bil pozitiven na kokain in amfetamine, strokovni pregled pa je voznik odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zvečer so v Kopru ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,80 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Luciji so 14-letniku zasegli moped, ker so na tehničnih pregledih ugotovili, da presega konstrukcijsko hitrost.

Vlomi in kraje

Nekdo je vlomil v hišo v vasi pri Sežani. Pregledal je prostore in vse premetal, zatem pa ukradel zlato verižico in prazno denarnico.

Vlomili so v lekarno v Piranu in ukradli nekaj škatlic tablet.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 17 ilegalnih prehodov državne meje: v Jelšanah enega državljana Libije in enega državljana Alžirije, na mejnem prehodu Jelšane dva državljana Afganistana, ki sta bila skrita v podvozju tovornega vozila, v Rakitovcu enega državljana Turčije, zatem pa še 12 državljanov Afganistana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija