GASILCEM NA POMOČ 'PRISKOČIL' MOČAN NALIV: "Stanje se izboljšuje" (FOTO, VIDEO)

Kronika

V Slovenski Istri se je danes ponovila zgodba izpred nekaj tednov, ko je obalo zaobjel gost dim z goriškega Krasa. Tokrat dim prihaja z italijanske strani. Po poročanju italijanskih medijev je ob 12.15 zagorelo grmičevje na območju za avtocestnim počivališčem v Devinu.

Dim je prekril Obalo. Pogled na Debeli rtič iz Žusterne. 

Po poročanju očividcev se je požar vnel nenavadno hitro. Ogenj je zajel zelenje tik ob avtocesti in zelo blizu bencinskega servisa devinskega počivališča. Gorelo je tudi za devinskim Conadom. Zaradi močnega vetra pa se je ogenj razširil vse do Sesljana

Stanje požara v Devinu ob 14.30 (P.V.) Incendio a Devin/Duino, la situazione alle 14.30 (P.V.)

Objavil/a PrimorskiD dne Sobota, 06. avgust 2022

Po poročanju Primorskega dnevnika, je požar že prečkal avtocesto in je zagorelo tudi na njeni južni strani, nato je ognjena stihija prečkala še državno cesto pri Sesljanu in se približala območju Rilkejeve poti.

Gašenje požara, ki se je vnel pri Devinu (FOTODAMJ@N) Lotta con il fuoco a Devin/Duino (FOTODAMJ@N)

Objavil/a PrimorskiD dne Sobota, 06. avgust 2022

Zaradi močne in nagle razširitve požara so po poročanju tržaškega dnevnika pristojne oblasti odredile evakuacijo kampa v Sesljanu. Približno tisoč gostov so preselili v nabrežinsko telovadnico.

Posnetek iz vlaka, ki prikazuje požar pri Devinu nekaj pred 13. uro L'incendio nei pressi di Duino in un video ripreso dal treno poco prima delle 13:00

Objavil/a PrimorskiD dne Sobota, 06. avgust 2022

Požar gasi več gasilskih enotdva helikopterja in kanader. V Sesljan naj bi se odpravili tudi slovenski gasilci.

Je pa gasilcem pri gašenju v popoldanskih urah pomagal močan naliv, ki se je razbesnel tudi nad Tržaškim zalivom. "Stanje se izboljšuje," so za Primorski dnevnik ob 16.30 potrdili gasilci.

???? EMERGENZA INCENDI SUL CARSO ECCO IL PUNTO DELLA SITUAZIONE: ▪ Un grosso incendio è divampato poco dopo le 12.15 nell'...

Objavil/a Il Piccolo dne Sobota, 06. avgust 2022

Zaradi gostega dima, ki povzroča prebivalstvu večje težave, je podžupan Mitja Petelin napovedal odredbo za obvezno uporabo zaščitnih mask tipa FFP2, piše tržaški dnevnik.

Zaradi močnega požara je zaprta avtocesta med Sesljanom in Tržičem v smeri Benetk, nastajajo dolgi zastoji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija