OBALA POD VODO: Pozor, nevarnost še ni mimo! (FOTO, VIDEO)

Koper

Opozorila Arsa, da bo danes popoldne močneje deževalo, posledično pa da bodo ponekod lahko poplavljale reke, so se izkazale za še premalo resna. Popoldne je na Obali zavladalo pravo izredno stanje. Poplavljenih je več cest, sprožilo pa se je tudi več zemeljskih plazov. Najhuje je bilo v Strunjanu.

V občini Izola je voda zamašila kanal na Morerju, močno deževje pa je povzročilo tamkajšnjim občanom nekaj težav. Po dosedanjih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je voda zalila dve strojnici hotelov, nekaj stanovanj oziroma stanovanjskih hiš.

Zemlja se je odtrgala v kanal tudi na Dobravi, manjši plaz pa je delno zaprl cesto iz Šmarske ceste proti Kortam. Na terenu so delavci Komunale Izola, gasilci JZ GB Koper in PGD Korte ter Izola.

Močno deževje je zajelo tudi Mestno občino Koper. Na Šmarski cesti sta plazova zaprla del glavne ceste Šmarje - Dragonja. Po dosedanjih informacijah je meteorna voda zalila stanovanjsko hišo in gostinski objekt. Trenutno so na terenu gasilci JZ GB Koper in prostovoljni gasilci iz Pobegov-Čežarjev, Babičev, Hrvatinov in Krkavč.

Bertoki pri Sandolinu Vzdrzevanje je TOP v Slo

Objavil/a Marko Matahlija dne Nedelja, 06. december 2020

V popoldanskem času je močno deževje in južni veter prizadelo tudi občino Piran. Sprožilo se je več manjših plazov, ki jih skušajo pristojne službe tudi odstranjevati.

Največ preglavic je meteorna voda povzročila v Sečovljah in Strunjanu, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Pri letaliscu Sečovlje ????????????...panika???????? Filip Žele

Objavil/a Anja Pirnat dne Nedelja, 06. december 2020

Voda je zalila tudi nekaj stanovanjskih objektov. Natančno število zalitih objektov še ni znano, ker so intervencije še vedno v teku.

Strunjan bo poplavlo

Objavil/a Jaka Jakopic dne Nedelja, 06. december 2020

Posredujejo gasilci JZ GB Koper, PGD Piran, Sečovlje in Nova vas ter delavci Cestnega podjetja Koper, Okolja Piran, prisotni so tudi člani občinskega štaba CZ in redarske službe Piran. Na poti v občino Piran so tudi gasilci iz OGZ Koper in sicer iz PGD Pobegi-Čežarji, Hrvatini in Babiči. 

Cesta Lucija - Malija ????

Objavil/a Okolje Piran dne Nedelja, 06. december 2020

Okoli 60 gasilcev je po Obali sodelovalo v približno 45 intervencijah. Piranska in izolska občinska štaba civilne zaščite sta zabeležila 25 oz. 13 intervencij, šestkrat so posredovali v koprski civilni zaščiti. V ponedeljek si bodo pripadniki civilne zaščite na terenu tudi ogledali posledice današnjih padavin, je za STA navedel regijski poveljnik civilne zaščite Rok Kamenšek. V ponedeljek si bodo pripadniki civilne zaščite na terenu tudi ogledali posledice današnjih padavin, je še navedel Kamenšek.

Poplavjen center Strunjana 6.12.2020 13:30

Objavil/a Strunjan dne Nedelja, 06. december 2020

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste sta zaprti cesti Seča - mejni prehod Sečovlje in Sečovlje-Dragonja, na cesti Jagodje - Izola pa poplave močno ovirajo promet.

Objavil/a Ljubica Igrec dne Nedelja, 06. december 2020

Arso opozarja, da bodo reke predvsem v jugozahodnem delu države še naraščale zvečer in v noči na ponedeljek. Tako za danes kot za jutri je razglašen oranžni alarm.

Kot je za STA razložil Kamenšek, meteorne vode zaradi visoke gladine morja odtekajo počasi, tako da bodo morali počakati na znižanje gladine morja, da bodo lahko vso meteorno vodo prečrpali in odstranili posledice. Iz istega razloga je trenutno še precej nehvaležno oceniti nastalo škodo.

Poplava Strunjan 6.12.2020 Video: Igor Škof V.

Poplava Strunjan 6.12.2020 Video: Igor Škof V.

Objavil/a Strunjan dne Nedelja, 06. december 2020

Kamenšek je ob tem prebivalstvo pozval k preventivnemu ravnanju, kot je na primer čiščenje odtokov, saj za torek pričakujejo novo pošiljko padavin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija