OB SPROŠČANJU SE ŠTEVILKE DVIGUJEJO: Delež pozitivnih testov močno poskočil

Slovenija

V sredo so opravili 3937 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom, pri čemer jih je bilo 918 oz. 23,3 odstotka pozitivnih, je sporočila vlada. V bolnišnicah se zdravi 636 covidnih bolnikov, od tega jih 157 potrebuje intenzivno zdravljenje. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan se je povzpelo na 632. V sredo je umrlo šest covidnih bolnikov.

Delež pozitivnih testov je bil v sredo za 3,5 odstotne točke višji kot v torek, ko je bil 19,8-odstoten. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb se je s torkovih 606 povišalo za 26. V bolnišnicah se zdravi 15 covidnih bolnikov več kot dan prej, dva več potrebujeta intenzivno zdravljenje. Je pa v sredo umrlo devet covidnih bolnikov manj kot dan prej.

V sredo so v domačo oskrbo odpustili 59 covidnih bolnikov.  Po besedah Maje Bratuša, ki je vodila novinarsko konferenco o covidu-19, so v sredo v bolnišnice na novo sprejeli 80 covidnih bolnikov, kar je največ v zadnjem mesecu. Kot je ugotavljala Bratuša, se zasedenost bolniških postelj s covidnimi bolniki še ne znižuje in se gibljemo na "platoju".

Trend obolelosti s koronavirusom v ???????? na dan 28. 4. 2021 (00:00-24:00): - Št. testiranj: 3937 - Št. pozitivnih: 918...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Četrtek, 29. april 2021

V sredo so opravili tudi 34.314 hitrih antigenskih testov na okužbo z novim koronavirusom, katerih pozitivne rezultate sicer potrjujejo še s PCR testi.

Najnižjo 14-dnevno povprečje okužb imajo v obalno-kraški, osrednjeslovenski, goriški, koroški in pomurski regiji, medtem ko imajo najslabše epidemiološko stanje v primorsko-notranjski in zasavski regiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  29 .04. 2021 ob  13: 02
"Država, oblast, dovolj je ignorance, za ceno neocenljivih človeških življenj: namestite takoj dobavljive, hitro namestljive in stroškovno nezahtevne sisteme za odvajanje izdihanega zraka iz zaprtih prostorov – TAKOJ. Prioritetno v DSO-je, zdravstvene ustanove, vrtce, šole in visokošoslke zavode. Pa potem v trgovine, restavracije, upravne enote, državno upravo, javni potniški promet… V zaprte prostore. Sprašujte, poslušajte, slišite, upoštevaje področne strokovnjake in z njimi SODELUJTE.

Dovolj je, že zdavnaj dovolj, poneumljanja, žaljenja, poniževanja, strašenja in manipuliranja z ljudmi z golimi številkami brez konteksta in z razgaljenimi statistikami brez vrzočno-posledičnega smisla in pomena." (celoten članek Reporter 1.2.2021 - Andraž Teršek )