OB SLUŽBO ZARADI RASIZMA IN HOMOFOBIJE: V Italiji odpustili generala zaradi spornih izjav v njegovi knjigi

Svet

Italijansko vojaško poveljstvo je danes odpustilo generala Roberta Vannaccija z mesta vodje Vojaškega geografskega inštituta zaradi spornih izjav v njegovi knjigi, v kateri med drugim trdi, da istospolno usmerjeni 'niso normalni'. General kljub obsodbam stoji za svojimi besedami in trdi, da mu ustava zagotavlja svobodo govora.

"Ustava zagotavlja svobodo govora. Nisem spodbujal k sovraštvu," je v odzivu dejal general in dodal, da še naprej stoji za svojimi besedami, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

General Vannacci, nekdanji vodja elitnega padalskega korpusa in dosedanji vodja Vojaškega geografskega inštituta, se v knjigi z naslovom Il mondo al contrario (Narobe svet), ki je v samozaložbi izšla 10. avgusta, opisuje kot dedič Julija Cezarja.

Največ razburjenja je sicer povzročil stavek: "Dragi homoseksualci, niste normalni, navadite se na to". V knjigi general obsoja "vprašljiva pravila vključevanja in strpnosti, ki jih vsiljujejo manjšine". Napada pa tudi feminizem, okoljevarstvenike in ilegalne migrante.

Prav tako je v knjigi izpostavil temnopolto odbojkarico Paolo Enogu, ki igra za italijansko reprezentanco. Kot je zapisal, je Paola Enogu Italijanka, vendar je očitno, da njene značilnosti ne predstavljajo italijanskosti. Te izjave so sprožile val ogorčenih odzivov na levici, medtem ko desni in skrajno desni poslanci za zdaj molčijo.

"General je izrazil mnenja, ki diskreditirajo vojsko in ustavo," je v četrtek izjavil obrambni minister Guido Crosetto. Italijanska vojska pa se je v odzivu distancirala od njegove knjige. Kot so poudarili, gre za povsem osebno razmišljanje. Izpostavili so še, da vojska ni bila seznanjena z vsebino knjige in da je niso predhodno dobili v avtorizacijo ali presojo.

General se je že v četrtek na ogorčenje v državi odzval z besedami, da ga kritike ne motijo, ga pa jezi, da so bile njegove trditve iztrgane iz konteksta. Danes je še dodal, da ni pričakoval takšnega razburjenja in da se bo na odločitve vojaškega poveljstva odzval preko ustreznih kanalov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  21 .08. 2023 ob  20: 12
Stiv, ne presenecas. Komentar kot vedno na nivoju retardiranega osnovnosolca.
Stiv Rivs |  21 .08. 2023 ob  11: 39
Sedaj, ko je Melonijeva na oblasti, so moderni nacisti , kot je ta generale dobili krila in pišejo knjige ala Adolf Hitler (Mein Kampf).
Naši mali moderni domobrančki pa jim ploskajo.
Že videno, že slišano pred 100 leti.


pinkopalinko |  20 .08. 2023 ob  11: 44
-4
Naslednik Julija Cezarja, hahahahaah. Ta je zrel za manikomjo.

Temnopolta nima dovolj italijanskosti? Severne ne, če bi jo videl na ulici pa bi verjetno zlahka mislil, da je rojena kalabrežinja. General pa je verjetno iz zadnje vukojebine na Siciliji, tam kjer spore še vedno rešujejo z luparami.
manemebasat |  19 .08. 2023 ob  15: 14
12
Bravo bravo bravo. Grem kupit knjigo.
Zvitalisica |  19 .08. 2023 ob  11: 41
25
Knjiga ima izjemno dober naslov - Narobe svet.
Prica smo tezki destrukciji druzbe v vseh pogledih.
Unicene druzinske vrednote, socialni kaos na vseh ravneh, pretirana svoboda v vsemu cez vse razumne meje, po drugi strani izjemen teror od gripe sem, sedaj ze grozijo z novimi virusi, da ne govorimo, da so tokrat ocitno na pohodu meteoteroristi, ki si zelijo zasluzit tako kot bele halje, teror manjsin vseh vrst nas NORMALNIH, poseg tako in drugace v otroke (Goebels: Dajte mi eno generacijo otrok in naredil bom novega cloveka) - vse to govori, da svet prekleto NAROBE drvi v prepad.
General je napisal kar velika vecina misli, da pa vse medije, ki krojijo javno mnenje vodijo razne obskurne skupine, pa je jasno vsakemu.
General, hvala za v teh norih casih izrazeno mnenje!
Se vedno upam, da se vrnemo na pot normalnega na vseh ravneh!
Stiv Rivs |  18 .08. 2023 ob  18: 58
-5
Novica ni točna.
Niso ga odpustili ampak samo premestili, kar je nesprejemljivo.