OB PRAZNIČNEM KONCU TEDNA GNEČE TUDI NA CESTAH: Oborožite se s potrpežljivostjo in previdnostjo

Slovenija

Današnji dan bo marsikdo izkoristili še za zadnje nakupe, podaljšan praznični konec tedna pa bo tudi priložnost za obiske in izlete. Da teh dni ne bi zaznamovali neljubi ali tragični dogodki na cestah, Agencija za varnost prometa vnovič poziva k previdnosti in odgovornemu ravnanju na cestah.

Agencija za varnost prometa tako vnovič spodbuja k pozornosti do pešcev in kolesarjev, prilagoditvi hitrosti razmeram, spoštovanju varnostne razdalje, uporabi varnostnega pasu ter opozarja na visoka tveganja, ki jih v promet prinašajo alkohol, droge in uporaba mobilnega telefona.

Na agenciji vsem svetujejo, naj pred odhodom na pot spremljajo razmere na cestah, vozilo pred potjo dobro pripravijo, očistijo stekla in svetlobno opremo.

Po napovedih prometno informacijskega centra se namreč tudi v soboto pričakuje povečana gostota prometa okoli nakupovalnih središč, promet pa bo v teh dneh povečan tudi v krajih, kjer potekajo prireditve, več prometa pričakujejo v smeri turističnih krajev.

Ker bo 1. in 2. januarja veljala omejitev prometa tovornih vozil nad 7,5 tone, se v dnevih pred in po omejitvi pričakuje tudi povečan tovorni promet.

Na prometno-informacijskem centru za praznična 1. in 2. januar napovedujejo povečan promet pred prehodi z Avstrijo in Italijo. Tiste, ki se bodo v novem letu odpravili na Hrvaško, pa pozivajo, naj, čeprav bo mejni nadzor odpravljen, vozijo previdno, saj se na prehodih še vedno lahko pojavijo počasna ali stoječa vozila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija