O RAZREŠITVI RAVNATELJICE ŠE NISO ODLOČALI: Ministrstvo zamuja z odgovorom

Izola

Svet Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole na dnevnem redu včerajšnje seje ni imel točke o razrešitvi ravnateljice Simone Angelini, saj še čakajo odgovore ministrstva na njihovo pisanje, je po včerajšnji večurni seji pojasnila predsednica sveta zavoda Evelin Kolarec Radovan.

Tridesetdnevni rok, v katerem bi moralo ministrstvo pripraviti odgovor, se je formalno iztekel v nedeljo, kar je konkretno pomenilo, da ima še v ponedeljek čas za pripravo odgovora, je razloge za to, da svet šole ponovno ni obravnaval predloga o razrešitvi ravnateljice, pojasnila Kolarec Radovanova. 

Na včerajšnji seji bi sprva morali obravnavati informacijo o dopisovanju sveta šole z izolsko občino ter zapisnik obiska inšpektorata, vendar so ju na predlog svetnika Egidia Krajcarja, da sta točki pretesno povezani z vprašanjem razrešitve Angelinijeve, umaknili z dnevnega reda.

Ravnateljica Simona Angelini

Prav Krajcar, ki je na poziv predsednice sveta predčasno zapustil sejo, je bil kritičen do nakopičenih težav na šoli. To, da skoraj leto dni od začetka zgodbe okoli domnevnih nepravilnosti ravnateljice in pozivov k njeni razrešitvi, okoli tega še ni sprejeta odločitev, se odraža na delu na šoli, je prepričan: "Šola v tem trenutku ne deluje." Glavni razlog je po njegovem mnenju ta, da so nekateri člani sveta šole zadeve vzeli preveč osebno.

Glede domnevno porušenih odnosov znotraj šole pa je Kolarec Radovanova poudarila, da niti ona niti svet zavoda nista odgovorna za nastalo situacijo. Odgovornost za vodenje pedagoškega procesa je na ravnateljici Angelinijevi, je še prepričana predsednica sveta šole.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija