O DOGAJANJU V KLUBU MARINA PRVIČ PRIČALE TUDI PROSTITUTKE: Sodišče je predlog o Racmanovi varščini zavrnilo

Kronika

V torek se je na koprskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje Sergeju Racmanu, Dejanu Šurbku, Jožetu Kojcu in Vesni Ternovec, ki jih obtožnica bremeni zlorabe prostitucije v klubu Marina pri Ajševici. Sodišče je na obravnavi zavrnilo ponujeno varščino Racmana, prvič so pričale tudi domnevne oškodovanke, poročata Delo in Slovenske novice.

Nadaljevanje sojenja je v torek potekalo brez prisotnosti javnosti. Pričale pa so tudi domnevne oškodovanke v zadevi Marina, tri mlade romunske prostitutke, ki so odločne zanikale, da bi jih obtoženi izkoriščali. V svojem pričanju so prav tako zatrdile, da jim niso bile podrejene, prav tako naj obtoženi prostitucije ne bi organizirali ali vodili.

Sodišče je v torek zavrnilo tudi predlog o Racmanovi varščini. Prejšnji četrtek je namreč obramba za priprtega Racmana sprva namesto pripora predlagala denarna sredstva, potem pa zastavitev edine nepremičnine Racmanove nekdanje žene, še poročata Delo in Slovenske novice.

Prvoobtoženega Racmana, Šurbeka, Kojca, Ternovčevo in družbo Cratos obtožnica bremeni, da naj zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Tako naj bi na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Obtoženi krivde ne priznavajo, saj menijo, da niso storili nič nezakonitega. Racman pa je po poročanju medijev postopek označil kot "fantazijski konstrukt" specializiranega državnega tožilstva, ki je morebiti sodelovalo tudi s konkurenco kluba Marina in nacionalnimi preiskovalnim uradom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  19 .08. 2021 ob  09: 13
Slovenci zmeraj nekaj kontra, neveš ali imamo donkihotov sindrom ali smo samo zaostali.Kaj ni jasno v tej zadevi?Utaja davka je, saj je vendar to nacionalni šport takozvanih miljonarjev, če ne kako bi pa postali miljonarji, prostitucija? izkoriščanje žensk? ja in, to počne človek od neandertalcev naprej.Takozvani sauna klubi za moške so novodobni bordeli, kjer moški in ženska(prostituka) plačata vsak svojo vstopnino, objekt ima en kup skupnih prostorov,saun,bazenov in sob, nudi tudi hrano in pijačo.Za to plačajo stranke.Kaj se dogaja med gosti ni stvar upravljalca objekta, ampak dogovora med polnoletnimi odgovornimi ljudmi.Tovrstni objekti lepo služijo lastnikom in seveda tudi državam, kjer je to legalizirano, preko davkom.Pri nas pa se porablja denar in čas za nesmisel.Dokažite Racmanu in podobnim utajo, ne pa jih obroževat zvodništva in izkoriščanja prostitucije, ker bomo kot država poleg visokih sodnih stroškov še odškodnino plačali.
Stric iz ozadja |  18 .08. 2021 ob  20: 25
Popolnoma se strinjam z obrambo in tudi obtoženimi! Družba Cratos je samo opravljala gopsodarsko dejavnost posredovanja med povpraševalci in ponudniki storitev oziroma ponujala prostor, kjer so se slednji lashko srečevali, kar ni nezakonito. Punce so dobro služile in morebiti plačevale svojim zvodnikom, ki pa seveda NISO obtoženi temveč Romuni, Bolgari, Ukrajinci, Albanci in tudi Arabci, ki so jih tam običajno tudi pripeljali (ali pa pustili nekje v bližini, da ne bi bili opaženi). Edini, ki so tu zatajevali denar so ti "neobstoječi" zvodniki in seveda punce same (razen, če niso imele svojega s.p. za nudenje takih storitev ali bile zaposlene pri nekomu, ki je imel registrirano to dejavnost, v tem času). Predvidevam, da so vse punce kot tudi koristniki storitev v klubu plačali vstopnino, od katere je bil pravilno obračunan tudi DDV in ostale dajatve. Denar za storitve 100 % ni šel v žep organizatorjem/posrednikom. A naše sodstvo je popolnoma nesposobno: namesto, da bi lovili PRAVE zvodnike, pa se spravijo na poštenjake.
Martin Kacur |  18 .08. 2021 ob  15: 26
Ma kaj je tu kaznivega? Kaj izkoriščanje deklet pomeni, da so jim izplačevali manj kot minimalno plačo, so delale več kot 40 ur na teden in jim niso plačevali dodatka za nočno delo in delo na dela proste dni?

Spet ne bo Matoz zmagal ampak bo tožilstvo zgubilo
Imperio  |  18 .08. 2021 ob  11: 38
Ne razumem zakaj bi sploh pričale prostitutke.
Svoje delodajalce bodo vedno ščitile.
Sodišče bi moralo kaznovati tudi njih.

Se iščejo okoliščine za kritje milijonov, ki so bile prisluzene na nezakonit način.
Kje je pa tukaj takozvani FURS? Ali so opravili svoje delo?