NOVOGORIŠKI POLICISTI DOLGO V NOČ ISKALI POGREŠANO 47-LETNICO: Danes zjutraj se je sama vrnila domov

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so včeraj zvečer na območju Biljenskih gričev izvajali iskalno akcijo 47-letne ženske. V akciji je sodelovalo večje število policistov in reševalcev z reševalnimi psi. Pogrešana se je danes zjutraj sama vrnila domov.

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili včeraj zvečer ob 20.50 obveščeni, da svojci pogrešajo 47-letno žensko v enem od naselij v Občini Miren-Kostanjevica. Odšla naj bi na trim stezo proti Biljenskim gričem. Še pred prijavo so jo iskali njeni svojci in prijatelji in pri tem našli njeno osebno vozilo, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču pri trim stezi v Vrtojbi. Ker pogrešane osebe svojci niso našli, so se obrnili na policijo.

Policisti so takoj po prijavi začeli z aktivnostmi, da bi našli pogrešano osebo. Skušali so jo tudi priklicati oz. vzpostaviti stik po telefonu, vendar se le-ta na njihove klice ni odzivala. Kasneje, v večernih urah, je stekla iskalna akcija pod vodstvom Policijske postaje Nova Gorica. Skupaj s policisti drugih policijskih enot z območja PU Nova Gorica in reševalci Zveze vodnikov reševalnih prosv (ZRPS) Severna Primorska in pripadniki Enote reševalnih psov (ERP) Tolmin (skupno okoli 20 ljudi) so pregledali poti in ulice na območju Vrtojbe in Šempetra pri Gorici.

Med drugim so pregledali prehodne poti na trim stezi do Sv. Ota, tako iz smeri Šempetra pri Gorici kot Vrtojbe in Biljenskih gričev, prav tako so policisti in reševalci z reševalnim psi pregledali tudi ulice ob trim stezi v Vrtojbi ter poti do Bazare in zaselka Kemperšče (Občina Šempeter-Vrtojba). Poleg tega so pogrešano osebo glede na dodatne informacije iskali tudi na poteh iz Bazare v smeri Stare Gore, poti na hribu Mark ter območju zaselka Liskur v Rožni Dolini pri Novi Gorici.

Kljub intenzivnemu iskanju policisti in reševalci z reševalnimi psi pogrešane 47-letne osebe niso našli, zato so iskanje danes ob 1. uri začasno prekinili. Iskalno akcijo so policisti in reševalci nameravali nadaljevati tekom današnjega dne, vendar so policiste danes ob 6.51 svojci obvestili, da se je pogrešana ženska v jutranjih urah živa in zdrava vrnila domov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija