NOVI ZAPLETI NA IZOLSKI OSNOVNI ŠOLI: Ponoviti bodo morali volitve staršev v svet zavoda

Izola

Tudi včerajšnja seja sveta Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole ni prinesla odločitve glede razrešitve ravnateljice Simone Angelini. Neuradno je šolska inšpekcija zaradi kršitev določb zakona predlagala ponovitev volitev predstavnikov staršev v svetu zavoda. V izogib pravnim posledicam svet šole tako včeraj ni odločal o razrešitvi ravnateljice.

Ravnateljica Simona Angelini tako tudi po več tednih od izbruha afere zaradi anonimnih obtožb o domnevnem mobingu in nepotizmu ostaja na svojem položaju. Po številnih proceduralnih zapletih na prejšnjih sejah sveta šole je ta včeraj vendarle imel na mizi razpravo o razrešitvi ravnateljice, a se je spet zapletlo.

Včeraj je inšpektorat za šolstvo na izolski šoli namreč opravil izredni nadzor zaradi domnevnih nepravilnosti v sestavi članov sveta šole iz vrst staršev. Gre za tri izmed skupno enajstih članov, med katerimi pa je tudi dosedanja predsednica sveta Evelin Kolarec Radovac.

Inšpekcija je neuradno ugotovila kršitve pri volitvah predstavnikov staršev - med drugim zato, ker so bile volitve predstavnikov staršev izvedene izključno izmed prisotnih staršev, zaradi česar nihče od preostalih staršev ni imel možnosti kandidirati v postopku volitev.

Inšpektorat je tako svetu šole predlagal, da zaradi kršitev določb zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ter odloka o ustanovitvi šole ponovi volitve treh predstavnikov staršev.

Po včerajšnji seji sveta šole ni bilo nobenih uradnih izjav, neuradno pa je razumeti, da bodo zdaj najprej izpeljali nove volitve predstavnikov staršev v svet zavoda, ki bodo skladne s priporočili inšpekcije. Šele nato bo svet zavoda obravnaval usodo ravnateljice Angelinijeve. A to se ne bo zgodilo prav kmalu, saj naj bi naslednjo sejo sklicali šele za 9. april.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
PiPi |  15 .03. 2019 ob  09: 00
Kot opozarjam že davno, beda beda, raja raja, v Izoli nič ne funcionira.
Kdo pa se vpisuje na italjanske šole? Forešti? Albanjotti, Rusi, Jugozi, ipd.
Žalostno res

Miren dan vam želim iz generacije.

Ne pozabit, danes na protest proti soncu.
Laars |  14 .03. 2019 ob  11: 10
26
Glih v tem je problem. Delati v tisti šoli zahteva to, kar v normalni šoli ne bi smelo potrebovati, pogum. Ga. ravnateljica je dobila še kakšen teden časa da počisti arhiv, ampak po tem bo konec.
KOPER |  13 .03. 2019 ob  19: 53
-27
Zdaj pa vsi tisti ta najbolj pogumni,veselo dajajte minuse!
KOPER |  13 .03. 2019 ob  19: 50
-31
Večji problem kot g.ravnateljica je na tej šoli svet staršev in svet šole,ko bodo pri njih naredili čistko bodo problemi kar izginili.
KOPER |  13 .03. 2019 ob  16: 12
-42
Niti ena konkretna obtožba še ni bila izpostavljena.Govora je le o nekih anonimnih pismih,slabičev ki se ne upajo izpostaviti.Vprašanje zakaj.
Oni že vejo.Za nekoga na tak način javno blatiti moraš že imeti konkretne argumente.
Mislim,da bi ta ravnateljica morala tožiti vse po vrsti.
ojoj |  13 .03. 2019 ob  15: 27
27
Kjer je dim je tudi ogenj.
kaslc |  13 .03. 2019 ob  10: 45
33
Zoprna baba še lastni otroci so se odselili od doma v kp.
Erazem |  13 .03. 2019 ob  08: 53
49
Toliko je napisanega o mobingu. Ali policija in delovna inšpekcija izvajata kakšne ukrepe?