NOVI VELEPOSLANIK V BIH IZROČIL AKREDITIVE KAR V NARODNI NOŠI: Mnenja glede njegove oprave so deljena

Svet

Novi veleposlanik Slovenije v BiH Damijan Sedar je predsedujočemu predsedstvu BiH Miloradu Dodiku danes predal akreditive, pri čemer je bil oblečen v narodno nošo. Po veleposlanici v Romuniji Lei Stančič je to drugi veleposlanik, ki se je odločil za takšno potezo.

Da je Sedar svoje akreditive Dodiku danes izročil oblečen v slovensko narodno nošo, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Ob tem je zatrdil, da je uradna Ljubljana velika zagovornica napredovanja BiH na njeni poti v EU ter si bo še naprej prizadevala za pospešitev širitve unije na Zahodni Balkan.

Aprila letos je svoja poverilna pisma v Moldaviji v narodni noši predala veleposlanica Stančičeva. Potem ko je bila zaradi tega tarča kritik, jo je zunanji minister Anže Logar konec maja na posvetu slovenske diplomacije pohvalil "za zdravo domoljubje", ki da ga je izkazala povsem v skladu z diplomatsko prakso. "Zdrav patriotizem in svetovljanstvo sta dve plati iste medalje, dve strani dobrega diplomata," je poudaril Logar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  20 .07. 2021 ob  13: 35
Kaj ni prav, da čoban pokaže, da je čoban? Glede na vse neuspehe naše diplomacije je prav, da pokažejo kaj so: ENI VELIKI ČOBANI. Kaj so zabeleženi sploh kakšni oprijemljivi uspehi?
alfa |  17 .07. 2021 ob  20: 09
v redu dokler se nosi narodna noša...nekateri nosijo tudi verske noše (duhovniške halje,burke itd)
bubobubo |  17 .07. 2021 ob  10: 58
svojo narodno nošo in patriotizem pa res lahko pokažemo kje drugje, v tem primeru res deluje precej smešno in neprepričljivo
Ištrijan |  17 .07. 2021 ob  00: 00
"Svuda ima budala al izgleda da je kod nas centrala" (Ivo Andrić)

Kje mi dobimo takšne pajace za jih kazat in pošiljat v svet?!
kokodek |  16 .07. 2021 ob  21: 33
je že prav, naj se tudi na zunaj vidi, da smo s to oblastjo šli tristo let nazaj. Pa tudi Borut naj hodi naokoli v narodni noši in Janez naj se obleče v čobana
hribi |  16 .07. 2021 ob  20: 03
Res zgleda resno, zagotovo ga bodo spoštovali. Kekec.