NOVI SPUTNIK UČINKOVIT ŽE PO PRVEM ODMERKU: Kdaj bo na voljo za cepljenje?

Svet

Rusko ministrstvo za zdravje je včeraj prejelo dokumentacijo za registracijo "lahke" različice cepiva proti covidu-19 Sputnik, ki je učinkovito že po prvem odmerku. Strokovnjaki bodo kmalu preučili kakovost, varnost in učinkovitost cepiva. Gre za različico že odobrenega cepiva Sputnik V, ki je učinkovito po dveh odmerkih.

Pomočnik ruskega ministra za zdravje Aleksej Kuznecov je potrdil, da so na ministrstvu prejeli dokumentacijo, poroča ruska tiskovna agencija Tass. "Ekipa strokovnjakov na ministrstvu bo kmalu strokovno preučila kakovost, varnost in učinkovitost cepiva. Po tem pa bodo sprejeli odločitev," je povedal novinarjem.

Gre za vektorsko cepivo, ki ga je razvil ruski nacionalni center za epidemiologijo in mikrobiologijo Gamaleja. "Lahki" Sputnik je različica že odobrenega cepiva Sputnik V, ki je učinkovito že po prvem odmerku, vsebuje pa le prvo komponento cepiva Sputnik V. Testiranje so začeli konec februarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  30 .03. 2021 ob  11: 11
Tudi če bi rak zdravil, se bo EU trudila na vsak način preprečit njegovo uvedbo....ker so ga pač naredili grdi Rusi.....in vse kar naredi Rusija mora biti po uradni EU agendi prepovedano.