NOVI PRITISKI NA MEDIJE: Kandidat za veleposlanika na Hrvaškem grozil uredniku spletnega portala

Slovenija

Potem ko je minuli teden v slovenski javnosti razburjala novica o poskusu vplivanja na poročanje naše komercialne televizije, se je zgodil še eden od nedopustnih pritiskov na slovenske medije. Kandidat za veleposlanika RS na Hrvaškem Marko Makovec je z maščevanjem zagrozil uredniku spletnega medija Portal+, Dejanu Steinbuchu.

"Star slovenski pregovor pravi: za vsako rit raste palica, tudi zate! To ti obljubim," se glasi sporočilo, ki ga je Steinbuch v nedeljo zjutraj prek aplikacije Facebook Messenger prejel od Marka Makovca. Razlog za sporočilo je najverjetneje v objavi dveh prispevkov na Portalu+, v katerih so pisali o tem, da se je Makovec že zahvaljeval ljudem, ki so mu čestitali za imenovanje za veleposlanika na Hrvaškem, čeprav uradni postopek o izboru še ni zaključen.

Kot je zapisal Steinbuch, ga je Makovčevo sporočilo šokiralo. Ne sicer, ker bi ga razumel kot konkretno grožnjo, temveč "zato, ker nečesa tako neumnega od slovenskega diplomata, veleposlanika in bivšega predsednikovega svetovalca človek res ne bi pričakoval." Sporočilo je urednik označil za otročje in po njegovem mnenju kaže na popolnoma neprimerno reakcijo pošiljatelja. Še bolj pa bode v oči, da se je vse skupaj zgodilo ravno v času, ko so pritiski na medije predmet občutljive politične, javne in celo mednarodne debate.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija