NOVI PRIMERI KORONAVIRUSA V FJK: Število okužb naraslo na devet

Svet

Novi koronavirus je doslej v svetu zahteval več kot 3000 življenj, razširil pa se je že v 63 držav. Največ, 500 novih okužb, so danes zabeležili v Južni Koreji, kjer so zabeležili štiri nove smrtne žrtve. Iz ZDA poročajo o drugi smrtni žrtvi. V Italiji je virus doslej zahteval 34 življenj, okuženih je 1694 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. Dva nova primera so v nedeljo zvečer zabeležili v Trstu, kjer je število okuženih naraslo na tri. 

V Italiji se je v nedeljo število okuženih povečalo na 1694, virus je zahteval 34 življenj, pozdravilo pa se je 83 ljudi, je sporočil vodja italijanske civilne zaščite Angelo BorrelliV nedeljo smo poročali o šestih okuženih osebah v Furlaniji - Julijski krajini. Pet okuženih oseb so našteli v Gorici, eno pa v Trstu. Pozno zvečer pa je odjeknila novica o še dveh morebitnih okuženih v Trstu. Šlo naj bi za eno žensko in enega moškega, oba naj bi bila povezana z okuženim predavateljem z videmske univerze. Oba bolnika sta v domači karanteni in pod nadzorom zdravstvenih delavcev, poroča Il Piccolo.

O še enem okuženem bolniku poročajo tudi iz Vidma, kjer so primer odkrili v noči na ponedeljek, je potrdil podpredsednik deželne vlade Riccardo Riccardi. Njegovo zdravstveno stanje ni zaskrbljujoče, zato bo karanteno prestal kar doma, piše Primorski dnevnik. Skupno število okritih okužb s koronavirusom v FJK je tako devet.

Virus se širi tudi v drugih državah v Evropi. Prve primere okužb so v nedeljo potrdili na Irskem in v Luksemburgu, v nemškem glavnem mestu Berlin in na Češkem. Na Hrvaškem pa so danes potrdili še eno okužbo, kar pomeni, da so doslej v sosednji državi potrdili osem okužb z novim koronavirusom, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Največ, 500 novih okužb, so danes zabeležili v Južni Koreji, kjer je zaradi bolezni covid-19 doslej umrlo 26 ljudi, potrjeno okuženih pa je 4212, je sporočil korejski center za nadzor nad boleznimi. Od tega so 446 novih primerov okužbe danes zabeležili v provinci Severni Gyeongsang, kjer se je virus razširil med pripadniki verske sekte.

Na Kitajskem, kjer je virus izbruhnil, so danes zabeležili 42 novih smrtnih primerov in 202 novih okužb, kar je najnižje število okuženih v enem dnevu od konca januarja. Vse nove žrtve na Kitajskem so zabeležili v provinci Hubei, kjer je epicenter izbruha, je sporočila kitajska zdravstvena komisija.

Na Kitajskem je zaradi bolezni covid-19 umrlo 2912 ljudi, okužilo pa se jih je 80.026. Na Kitajskem sicer število novih primerov postopoma upada. Zunaj province Hubei so poročali o samo šestih novih okužbah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V ZDA, kjer so doslej potrdili najmanj 60 primerov okužb, je novi koronavirus zahteval drugo smrtno žrtev. Potem ko je v soboto zaradi koronavirusa umrl moški v zvezni državi Washington, so v nedeljo zdravstvene oblasti potrdile, da je za covid-19 v tej zvezni državi umrl tudi 70-letni moški.

Prvo okužbo so potrdili tudi v zvezni državi New York, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po navedbah ameriškega Centra za nadzor nad boleznimi (CDC) so doslej okužbe z novim koronavirusom potrdili tudi v Kaliforniji, Oregonu in Washingtonu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija