NOVI MINISTRI ZAVIHALI ROKAVE: To so ob primopredaji napovedali Han, Fajonova, Mesec, Brežan, Papič in Bešič Loredan

Slovenija

Potem ko so poslanci DZ na sredini seji potrdili ministre 15. slovenske vlade Roberta Goloba, so ti danes prevzeli posle od svojih predhodnikov. Vlada pa se bo popoldne znova sestala na seji.

Foto: Anže Malovrh/STA

Donedavni minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes predal posle novemu ministru Matjažu Hanu. "Gospodarstvo je v solidni kondiciji, a izzivi so veliki," je dejal Počivalšek. Han je povedal, da je bila primopredaja korektna in da "nas čaka veliko dela". Napovedal je takojšen pregled ukrepov glede cen energentov.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Donedavni minister za zunanje zadeve Anže Logar je v Mladiki predal posle svoji naslednici Tanji Fajon. Nova šefica diplomacije je na skupni novinarski konferenci poudarila, da se bo zavzemala za tesnejše povezovanje z jedrnimi državami Evropske unije, in da bo podpirala nadaljnjo širitev EU in schengenskega območja.

Na ministrstvu za okolje in prostor sta dopoldne tudi novi minister Uroš Brežan in njegov predhodnik Andrej Vizjak opravila primopredajo poslov. Strinjala sta se, da je ta potekala korektno. Brežan bo delo začrtal v sodelovanju z zaposlenimi na ministrstvu, pri čemer želi nadaljevati in nadgraditi zastavljeno v Vizjakovem mandatu.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Do primopredaje poslov je danes prišlo tudi na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Donedavni minister Janez Cigler Kraj je poudaril, da resor predaja v dobri kondiciji, novi minister Luka Mesec pa, da bo njihov prvi izziv draginja ter da bo ministrstvo poslej na strani dela - delavca, prekarca, upokojenca, študenta.

BONUS VIDEO: Za starejše po Kopru brezplačno

Zdaj že nekdanja ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je predala posle svojemu nasledniku Igorju Papiču. Ob tem mu je zaželela vse dobro pri delu, Papič pa je dejal, da je vesel, da je prišel trenutek, ko bodo zavihali rokave in začeli delati. 

Po nastopu mandata nove vlade sta primopredajo poslov opravila tudi nekdanji in novi minister za zdravje Janez Poklukar in Danijel Bešič Loredan. Ob tem sta se zdravstvenim delavcem zahvalila za predano delo med epidemijo covida-19. Bešič Loredan bo svojo ekipo na novinarski konferenci predstavil v petek.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Novi minister za infrastrukturo Bojan Kumer je danes prevzel posle od predhodnika Jerneja Vrtovca. Med drugim sta govorila o energetski draginji, ki je po Vrtovčevi oceni eden ključnih izzivov politike. "Energetsko draginjo bo treba takoj nasloviti," je dejal Kumer. Nad tem bo bdela delovna skupina, ki jo bosta vzpostavila z gospodarskim ministrom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  02 .06. 2022 ob  13: 50
Kaj ste že v raju? Ne!? Alora pridem več ksno!