NOVI GLAVNI INŠPEKTOR ZA DELO RAZBURIL TWITTER: Po rdečih petkah, tetovažah in odpetih srajcah še roke v žepih (ANKETA)

Slovenija

Odkar je z delom nastopila nova vlada v javnosti vrši zaradi "neuradnosti" nekaterih njenih predstavnikov. Najprej so v parlamentu razburjali rdeči salonarji predsednice državnega zbora, nato še njena razgaljena tetovaža, sledila je preveč odpeta srajca ministra za delo. Zdaj se je na političnem parketu pojavil nov "neurejen" obraz. Potem ko je Luka Mesec predstavil novega glavnega inšpektorja za delo Luko Lukića, je Twitter osupnil zaradi njegovih neprimernih oblačil in rok v hlačah.

Nova predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je že na ustanovni seji "šokirala" z izbiro obutve – rdečimi čevlji z visoko peto. Čeprav so se mnogi zgražali nad po njihovem neprimerno obutvijo, so jo podprle mnoge kolegice in po parlamentu se je sprehodilo večje število rdečih petk. Sledilo je novo ogorčenje, ko je Klakočar Zupančičeva ob sprejemu predsednika ustavnega sodišča razkrila svojo pisano tetovažo na roki, mnogi pa so se obregnili tudi ob njen uhan v nosu.

Poleti je marsikatero obrv dvignil tudi minister za delo Luka Mesec, ki je pred kamere na novinarski konferenci stopil v nekoliko preveč sproščenem stilu: neobrit, z razmršenimi lasmi in v malce preveč odpeti srajci z zavihanimi rokavi.

Zdaj pa je na prizorišče stopil še nov obraz, ki bo očitno nadaljeval tradicijo neformalnega oblačenja in obnašanja na državniški funkciji. Potem ko sta Mesec in novi glavni inšpektor za delo Luka Lukić prvič skupaj stopila pred novinarje, je na Twitterju završalo. Razlog? Lukićeva obleka in drža.

Ta je namreč na predstavitveno novinarsko konferenco prišel v kavbojkah in odpeti srajci s kratkimi rokavi. "Še eden, ki si niti srajce ne zna zapeti. Mama je verjetno ponosna na sinčka, da je vsaj sveže 'gate' oblekel," se glasi eden od komentarjev, spet drugi pa, da bolj kot inšpektor deluje kot fizični delavec. Nekatere je sicer bolj kot oblačila zmotila njegova drža, in sicer roke v žepih.

O neformalnem stilu oblačenja je že na začetku poletja spregovorila odlična poznavalka protokola Ksenija Benedetti. Nekdanja vodja slovenskega protokola zase sicer pravi, da podpira večjo svobodo v oblačenju na vseh področjih, a da obstaja meja, "ki je ni varno prestopiti, kadar je nekdo na državniški funkciji".

Kaj pa o neformalnem stilu oblačenja nove vlade in njenih sodelavcev menite vi? Pred vami je anketa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  13 .09. 2022 ob  14: 11
Svoboda pervertitih...kajčmo.
kokodek |  13 .09. 2022 ob  12: 30
ma bušci mi s temi napihnjenimi puritanci, zgleda, da smo tristo let nazaj.....avemarijamen
čipollino |  13 .09. 2022 ob  11: 48
-8
Desničarji si res ne dajo miru in ne izpustijo prilike, da ne bi iskali dlake v jaje-tu.
Martin Kacur |  13 .09. 2022 ob  11: 46
No, zdaj pa bo nekaj. Kaj so že obveznosti delavca? Ne pravice, to poznamo.
Istriano |  13 .09. 2022 ob  11: 39
10
Tisti prej ni znal niti govoriti slovensko.