NOVI DETAJLI UBOJA V MARIBORU: Zabodeni 36-letnik kljub prepovedi približevanja živel z osumljenko

Kronika

V nedeljo, 29. maja, je na Studencih v Mariboru prišlo do krvave družinske tragedije. Policisti Policijske uprave (PU) Maribor so že odvzeli prostost 31-letnici, ki naj bi se znesla nad 36-letnim moškim. Šlo naj bi za par, ki že ima enega predšolskega otroka, glavna osumljenka pa naj bi bila noseča. Na dan prihajajo še dodatne podrobnosti zločina.

Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor

Kot poroča lokalni portal maribor24.si, so policisti ugotovili, da sta se zakonca na naslovu bivanja sprla. Moški je bil do partnerke nasilen, nakar ga je ona zabodla z nožem v predel prsi.

Slednji se je poškodovan z avtomobilom odpravil proti mariborskem UKC-ju, a je na poti trčil v parkirano kombinirano vozilo. "Policisti so na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 36-letni moški, ki je bil huje poškodovan in ni kazal znakov življenja. Na kraju je bila tudi njegova 31 let stara žena. Kljub nudenju nujne medicinske pomoči poškodovanemu niso mogli pomagati," je v izjavi za medije pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije Beno Meglič.

Policisti so 31-letnici na kraju odvzeli prostost in jo pridržali. Okoliščine o tem, zakaj je bila prisotna na kraju nesreče, še niso znane. Naj pa bi osumljenko danes okoli 19. ure s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru. Portal še poroča, da naj bi imela osumljenka manjše odrgnine, ki jih policija lahko klasificira kot lažje telesne poškodbe.

Pokojni 36-letnik je bil letos že dvakrat obravnavan zaradi nasilja v družini, v obeh primerih mu je bila izrečena tudi prepoved približevanja. Drugi ukrep je bil še veljaven, medtem ko je prvi potekel v začetku maja.

BONUS VIDEO: Hčer v lice ustrelil pri dvigalu, pištolo je imel nezakonito

Policija je opravljala nadzor nad ukrepi prepovedi približevanja – slednji naj bi bil izveden tudi na dan uboja, a kršitev niso zaznali. Je pa bilo ugotovljeno, da je preminuli prebival na istem naslovu kot osumljenka.

Policija je z zbranimi dokazi ugotovila, da se je že pred dvema letoma začelo psihično nasilje, ki se je v letošnjem letu stopnjevalo v fizično. Nasilje ni bilo usmerjeno proti drugim družinskim članom, temveč zgolj proti osumljenki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  01 .06. 2022 ob  00: 07
Ma itak ta prepoved priblizevanja ne funkcijonira po celem svetu,kavoli se pri nas.
Lahko se pribliza kadarkoli ga je volja
nylarazgotra |  31 .05. 2022 ob  23: 49
Kako lahko moškemu izrecejo prepoved približevanja in potem ga spustijo v isto stanovanje skupaj z žrtev nasilja. Normalno da ga je zabodla, ni mogla več trpeti nasilje. Kaj ni zakona da v takih primerih umakne povzročitelja nasilja daleč stran in se bolj konkretno zaščiti partnerico z otroki, brez da bi ta, morala zapustiti svoje stanovanje? Čigava je zdaj krivda? Njena? Nebi rekla, ampak od tistih ljudi ki niso zaščitili žrtev nasilja.Boga ženska, verjetno bo morala nositi to breme celo življenje.