NOVI ABONMAJI ZA PARKIRANJE V KOPRU: Občina želi razbremeniti najbolj obiskana parkirišča v mestu

Koper

Z jutrišnjim dnem, 16. marcem, bodo v veljavo stopili trije novi splošni abonmaji Mestne občine Koper (MOK), ki bodo veljali za parkirišči Ukmarjev trg in Severna obvoznica 4 ter v Parkirni hiši Belveder. Novost se obeta tudi imetnikom posebnih abonmajev za parkiranje za stadionom.

Trije novi splošni abonmaji bodo, tako MOK, sprostiti najbolj obremenjena parkirišča v mestu in zagotoviti dodatna parkirna mesta za celodnevno parkiranje. Z njimi bo možno na parkiriščih Ukmarjev trg in Severna obvoznica 4 (sv. Ana) ter v Parkirni hiši (PH) Belveder mogoče parkirati zgolj ob delavnikih med 7.30 in 16.30.

Število izdanih abonmajev bo omejeno: za parkirišče na Ukmarjevem trgu so jih predvideli 40, za sv. Ano 45, medtem ko bodo za novo parkirno hišo zagotovili skupno 80 abonmajev. Cena prvih dveh znaša 20 evrov na mesec za občane in 30 evrov na mesec za vse ostale, medtem ko je cena abonmaja za parkiranje v PH Belveder enotna in znaša 50 evrov mesečno.

S 16. marcem se spreminja tudi veljavnost posebnega abonmaja za parkiranje na parkiriščih za nogometnim in atletskim stadionom, s katerim bo po novem za 10 evrov mesečno mogoče parkirati še na parkiriščih P+R, pravijo na MOK.

Še ena od novosti, ki jih je občina sprejela, je širši nabor upravičencev za pridobitev posebnega parkirnega abonmaja za PH Belveder. Do zdaj so bili do ugodnega parkiranja za 20 evrov na mesec upravičeni le stanovalci ulic, ki do domovanja dostopajo po Kidričevi ulici, zdaj pa imajo to možnost še prebivalci spodnjega dela Župančičeve ulice, Ulice Agrarne Reforme, Ulice osvobodilne fronte, Trubarjeve ulice, Izolskih vrat in Vergerijevega trga, so še sporočili z občine. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  17 .03. 2022 ob  12: 27
Kdo je plačal gradnjo vseh teh parkirišč? O B Č A N I !!!