NOVE PRIDOBITVE V IZOLSKI BOLNIŠNICI: Med njimi tudi kardiološki rehabilitacijski center

Izola

V Splošni bolnišnici Izola (SBI) so včeraj tudi uradno odprli štiri nove pridobitve, ki bodo pomembne tako za osebje kot za bolnike. Gre za sodoben endoskopski center, kardiološki rehabilitacijski center, gama kamero in novo bolnišnično lekarno.


  
V kardiološkem rehabilitacijskem centru, ki je začel z delom v tem mesecu, bodo izvajali nov program rehabilitacije pri bolnikih po srčnem infarktu in pri bolnikih s kroničnim srčnim popuščanjem, je na včerajšnji slovesnosti pojasnil strokovni direktor SBI Dušan Deisinger.

"Gre za celovito ambulantno rehabilitacijo v bolnišničnem okolju, ki dopolnjuje in nadomešča zdraviliško rehabilitacijo," je poudaril in navedel, da bo letno skozi rehabilitacijo šlo okoli 150 bolnikov. Sodobni endoskopski center je začel z delom že novembra. Kot je ob robu prireditve pojasnil nosilec dejavnosti centra Blaž Berger, gre za veliko pridobitev tako za bolnike kot tudi za zaposlene.

"Imamo možnost delati v najsodobnejšem endoskopskem centru z najnovejšo opremo, ki nam omogoča zaznavo bolezenskih sprememb že v zgodnji fazi in ki je tudi bolnikom bolj prijazna," je dodal Berger. Pridobitev na področju nuklearne medicine je t. i. gama kamera. Po Deisingerjevih besedah gre "za hibridno tehnologijo z nizkodoznim CT-jem, pri čemer natančnejša lokalizacija lezij za bolnike pomeni manj dodatnih preiskav".

Tu je še nova lekarna, ki poleg novi prostorov pomeni tudi povsem nov pristop tako pri naročanju zdravil in medicinskih pripomočkov kot tudi pri njihovi distribuciji, je še dejal Deisinger. Omenjene pridobitve so skupaj vredne okoli 3,6 milijona evrov, pa je navedel direktor SBI Radivoj Nardin. Kot je poudaril, novosti ne pomenijo le razvoja posameznih dejavnosti znotraj bolnišnice, pač pa tudi dodano vrednosti za bolnike, "saj s kakovostno opremo in kakovostnimi zdravniki lahko dobimo tudi zelo kakovostne diagnoze in kasneje tudi terapije".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija