NOVE PODROBNOSTI O ŠOKANTNI DRAMI NA MESTNEM AVTOBUSU: Moški z izvijačem je pred incidentom grozil na še enem avtobusu

Kronika

Sinoči nekaj minut pred 21. uro je na avtobus Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) vstopil moški in šoferja prisilil, da je zavil s trase ter odpeljal v smeri avtocestnega priključka Ljubljana-Center. S pomočjo šoferja, ki je ostal priseben in potnice, ki je uspela poklicati policijo, je slednja avtobus zaustavila. Šlo naj bi za 48-letnega Kranjčana, ki pa je kakšno uro pred omenjenim incidentom sedel na avtobus za Bled. Tudi na tem avtobusu je z izvijačem grozil potnikom in šoferju.

Sinoči pozno zvečer oziroma potem, ko je informacija o pretresljivem dogodku prišla v javnost, je na uredništvo portala Siol poklical moški, ki se je predstavil kot oče potnice na ugrabljenem avtobusu. Kot je povedal, naj bi moški star okoli 50 let vstopil na avtobus LPP pri Drami v centru Ljubljane. Oblečen naj bi bil v črna oblačila, svetlih las, rahlo plešast, nosil naj bi sončna očala. Govoril naj bi slovensko in brez naglasa. Hčerino pozornost naj bi pritegnil takoj, saj jo je med vstopanjem na avtobus odrinil.

Dve postaji kasneje, pri Tobačni na Viču, naj bi moški pričel z izvijačem groziti šoferju, pri tem naj bi razbil steklo, ki ločuje voznika od potnikov. Na avtobusu naj bi bilo takrat le šest potnikov, štiri ženske in dva moška. Napadalec naj bi grozil, da bo vse pobil in da ima tudi pištolo. Od šoferja naj bi zahteval, da ga odpelje do Petrolove bencinske črpalke na Barju.

Hčerki naj bi uspelo poklicati policijo in jim opisati, kaj se dogaja. V tem času je uspelo šoferju pritegniti pozornost policijske patrulje tako, da je prevozil rdečo luč. Patrulja se je zapeljala za njim, ga prehitela in mu tik pred avtocestnim priključkom Ljubljana-Center (to je okoli tri kilometre od postaje pri Drami) zaprla pot, piše portal.

Potniki naj bi zapustili avtobus, za njimi pa naj bi se pognal tudi napadalec. Policista naj bi vanj uperila pištoli in zahtevala, da leže na tla ter ga poškropila s solzivcem. Obvladali naj bi ga s pomočjo tretjega policista. Potem, ko so moškega že zasliševali v policijskem vozilu, naj bi izgubil zavest. Policisti naj bi ga pričeli oživljati, vendar pri tem niso bili uspešni. Kot so danes potrdili na PU Ljubljana, je v postopku prijetja moški začel izgubljati zavest in kljub postopkom oživljanja na kraju umrl. Šlo naj bi za 48-letnega Kranjčana.

Na ljubljanski policijski upravi so pozno sinoči potrdili le, da je ena oseba umrla. Strelno orožje ni bilo uporabljeno. Nihče od potnikov naj ne bi bil poškodovan. Pri družbi LPP pa so pojasnili, da je šlo za avtobus mestne linije 6B, ki je vozil proti Dolgemu mostu. Napadalec naj bi šoferju grozil, da ga bo ubil in ga z izvijačem prisilil, da je zavil proti južni obvoznici.

Avtocestni izvoz Ljubljana-Center je bil zaradi dogodka zaprt do 2. ure.

Po poročanju portala 24ur je napadalec pred incidentom okoli 20. ure na glavni avtobusni postaji v Ljubljani sedel na avtobus Arriva Slovenija, ki je bil na poti proti Bledu. Ob vstopu naj ne bi plačal vozovnice, a ga je šofer opozoril, tako da je nato plačal. Bil je v črnih oblačilih, v rokah je imel izvijač. Avtobus je nato odpeljal in kmalu ustavil v Tivoliju, saj naj bi moški pričel groziti potnikom in šoferju.

Šofer naj bi ustavil, odprl vsa vrata in poklical policijo. Ko so se vrata odprla, so se potniki razbežali, z njimi pa je izginil tudi moški z izvijačem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija