NOVA ŽARIŠČA OKUŽB NA NOTRANJSKEM IN NA KRASU: V Ilirski Bistrici in Ložu virus odkrili v javnih ustanovah in podjetju

Slovenija

Na območju Notranjske in Krasa imajo močna žarišča okužb z novim koronavirusom v Ilirski Bistrici, Komnu in v Ložu. Poleg tega je virus vdrl tudi v nekatere javne ustanove v postojnski občini, so na svojem Facebook profilu objavili v regijskem štabu civilne zaščite za Notranjsko.

V Ilirski Bistrici je virus vdrl v tri javne ustanove, in sicer v dom starejših, občinsko upravo in osnovno šolo. V Komnu je odstotek dnevno potrjenih okužb na število prebivalstva eden najvišjih v državi, v Ložu pa je v karanteni 36 zaposlenih iz družbe Kovinoplastika, od tega je pet okuženih, so v objavi na družbenem omrežju povzeli povzeli besede poveljnika regijskega štaba Sandija Curka.

Ta je v videokonferenci z direktorji zdravstvenih domov in domov za starejše dodal, da razmere niso nič boljše niti v postojnski občini. Tam je virus prav tako vdrl v tri javne ustanove, hitro rast okužb pa opažajo tudi med prebivalci.

Zdravnica in članica regijskega štaba Karmen Pahor je pojasnila, da so v primerjavi s pomladansko epidemijo občani tokrat bistveno manj pripravljeni spoštovati predpisane ukrepe, s katerimi učinkovito umirjajo število okužb.

Po njeni oceni lahko še naprej pričakujemo povečevanje števila okužb in vdor okužb v vse ustanove, kar bo pomenilo veliko kadrovsko obremenitev, povečanje izčrpanosti tistih, ki bodo delali, utrujenost in tudi psihološke težave.

"Potrebne bo veliko solidarnosti. Če bo prišlo do velikih izpadov, bomo morali eden drugemu priskočiti na pomoč s kadri, z opremo in psihološko podporo," so še povzeli besede Pahorjeve, ki je ponovno opozorila na izvajanje osnovnih zaščitnih ukrepov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija