NOVA PROMETNA UREDITEV V IZOLI: Na Sončnem nabrežju kmalu več prostora za pešce

Izola

Eden od ukrepov za vzpostavitev kakovostnega javnega prostora v središču mesta je začasna preureditev dela Sončnega nabrežja v območje, namenjeno pešcem, so prepričani na izolski občini.

V obdobju od 28. maja do 13. junija bo od petka do nedelje na območju Sončnega nabrežja v Izoli prepovedan promet za vsa motorna vozila, razen enoslednih. Trenutna ureditev omejuje promet med 19. in 7. uro, v času turistične sezone pa bo omejitev veljala od 20. do 7. ure. Na začetku nabrežja, pri Lonki, bo postavljena premična zapornica, reditelj pa bo nadziral upoštevanje prometne signalizacije.

Na delu Sončnega nabrežja razširjeno območje za pešce

Od Trga republike do Velikega trga pa bo od 18. junija do vključno 13. septembra, v času od petka do nedelje, med 18. in 24. uro pešcem namenjena tudi cesta. Prometni režim bo nadziral reditelj, domačini in obiskovalci pa bodo lahko uživali v razširjeni gostinski ponudbi. Če bodo razmere dopuščale, bodo nameščene tudi stojnice s ponudbo lokalnih izdelkov.

Na izolski občini vse udeležence v prometu prosijo, da se prilagodijo napovedanim spremembam in upoštevajo vzpostavljeni režim. Podobna ureditev, ki je bila uvedena že lansko turistično sezono, se je izkazala za dober ukrep, zato ga občina uvaja tudi letos. Na ta način se prometna cesta spremeni v območje, prijetno za hojo in druženje.