NOVA NESREČA PRED LAMPEDUSO: Med mrtvimi nosečnice, več otrok še pogrešajo (VIDEO)

Svet

Pred obalo italijanskega otoka Lampedusa se je v noči na danes prevrnil čoln z migranti. Po zadnjih podatkih je umrlo 13 žensk, med njimi nekaj nosečnic. 22 ljudi, med njimi otroke, so rešili. Več migrantov, vključno z osmimi otroki, pogrešajo in jih iščejo s helikopterji, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Fotografiji sta simbolični.

Italijanska obalna straža je smrtne žrtve in preživele prepeljala na Lampeduso. Čoln z migranti, na katerem je bilo več kot 50 ljudi, se je po prvih navedbah prevrnil, ko so se migranti poskušali vkrcati s čolna na ladjo italijanske obalne straže in so se zaradi tega nagnetli na eno stran. V času nesreče je bilo poleg tega na območju slabo vreme z visokimi valovi.

Tožilec Agrigenta Salvatore Vella je povedal, da nihče na čolnu ni imel reševalnih pasov, če pa bi jih imeli, bi vse rešili. Po njegovih besedah so rešili 13 moških in devet žensk, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Nesreča se je zgodila približno morsko miljo od pristanišča na Lampedusi.

Tiskovni predstavnik Mednarodne organizacije za migracije (IOM) Flavio Di Giacomo je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil, da so se migranti na pot odpravili iz Libije, na čolnu, ki se je prevrnil, pa so bili migranti iz Tunizije in zahodne Afrike.

Reševalna ladja Open Arms je medtem v Sredozemskem morju z lesenega čolna rešila še 40 ljudi. Med rešenimi sta tudi dva otroka, je na Twitterju zapisala španska človekoljubna organizacija Proactiva Open Arms.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija