NOVA LOKACIJA: Tukaj bo od torka potekalo brezplačno testiranje za tiste, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo (FOTO)

Koper

Obvezno tedensko testiranje za vse izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, se iz zadružnega doma na Škofijah seli na novo lokacijo, in sicer na večje parkirišče v bližini mejnega prehoda z Italijo, so danes sporočili s koprske občine.

S torkom, 6. julijem, se brezplačno testiranje na Škofijah seli na novo lokacijo. Brise bodo odvzemali na parkirišču ob hitri cesti v bližini meje z Italijo. Tisti, ki se bodo udeležili testiranja, morajo s seboj imeti izpolnjeno izjavo v slovenskem in italijanskem jeziku.

Država brezplačno hitro testiranje sicer še naprej izvaja vsak torek, četrtek in petek med 8. in 18. uro.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi je namenjeno osebam, ki po Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 spadajo pod izjeme, ki lahko v državo vstopijo brez napotitve v karanteno na domu. Gre za dnevne delovne migrante, šolarje in njihove starše, ki mejo prehajajo zaradi vključenosti v vzgojo ali izobraževanje, osebe, naročene na zdravstveno storitev v Sloveniji, dvolastnike in najemnike zemljišč v obmejnem območju ter nekatere druge izjeme. Ti morajo pri vstopu v Slovenijo predložiti negativni rezultat testa PCR oziroma hitrega testa, ki ni starejši od sedmih dni od dneva odvzema brisa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija