NOVA GENERACIJA: Ali je to najboljši poslovni avto v letu 2024? (FOTO)

Koper

V letošnjem letu pri Porsche Koper predstavljajo številne inovacije, med katerimi izstopa povsem nova generacija modela Škoda Superb. Za naročila že na voljo kot limuzina ali Combi (karavan). Doživite najsodobnejši model na testni vožnji pri Porsche Koper tudi vi!

Novi Superb pri Porsche Koper – ko se združita eleganca in udobje

Novi Škoda Superb že več kot dve desetletji predstavlja tehnološko in oblikovalsko strokovnost znamke Škoda. Kupci najbolj cenijo praktičnost in seveda izjemno prostornost, ki je vedno vrhunska. Nova, četrta generacija nadgrajuje te prednosti in jih dviguje na najvišjo raven. Matrični žarometi LED in osmerokotna mreža hladilnika dajejo vozilu Superb Combi eleganten in zapeljiv videz. Povsem nova digitalna notranjost: s 13-palčnim zaslonom multimedijskega sistema, 10-palčno digitalno instrumentno ploščo in projicirnim zaslonom vam ne bo ušla nobena pomembna informacija. Navdušeni boste nad ogromnim prostorom v notranjosti in novimi motorji.

Popolnoma novi Superb – začetek prodaje pri Porsche Koper

Limuzina Škoda Superb Selection 1.5 TSI DSG 110 kW/150 KM
Že od 343,27 € mesec*: akcijska cena s Škoda financiranjem 1%

- PREVERITE AKCIJSKO PONUDBO: Škoda Superb 2024 akcija

- PONUDBA VOZIL: Škoda Superb

Karavan Škoda Superb Combi Selection 1.5 TSI DSG 110 kW/150 KM
Že od 354,78 €/mesec*: akcijska cena s Škoda financiranjem 1%

- PREVERITE AKCIJSKO PONUDBO: Škoda Superb 2024 akcija

- PONUDBA VOZIL: Škoda Superb

VIDEO

Največje novosti novega Škoda Superba

- 690 litrski prtljažnik v Combi izvedbi (1920 l s podrtimi sedeži)

- novi in bolj učinkoviti motorji (bencinski in dizelski)

- priključni hibrid z dosegom do 100 km (WLTP)

- novi matrični LED žarometi

- novi asistenčni sistemi

- novi paketi opreme

Neprekosljiv eleganten videz

Dinamično sodobno obliko odlikujejo linija tornado, srebrno eloksirani strešni nosilci in do 19-palčna platišča. Matrični žarometi LED in osmerokotna mreža hladilnika dajejo vozilu Superb Combi eleganten in zapeljiv videz. Aerodinamično optimizirana strešna linija s podaljšanim zadnjim spojlerjem poudarja značilno silhueto vozila Superb in tudi Superb Combi.

Premijski občutek v vrhunski notranjosti

Ni treba biti velik ljubitelj sodobne tehnologije, da bi znali uživati v vsem, kar ponuja Superb Combi. Prednosti najsodobnejše tehnologije boste občutili vsakič, ko boste sedli za volan. Novi Superb prinaša svež in čist notranji dizajn znamke Škoda, s povečanim sredinskim delom za shranjevanje, saj je v novi generacij prestavna ročica menjalnika sedaj prestavljena na volansko gred. Poleg tega se ponaša z novimi Ergo sedeži, opremljenimi s desetimi masažnimi blazinami, ki zagotavljajo najvišjo stopnjo udobja. Nadzorni elementi so bili izboljšani za boljšo izkušnjo, z uvajanjem Škoda Smart Dials. Ogrevani in prezračevani sprednji sedeži z masažno funkcijo ter funkcija Smart Comfort Entry vam bodo olajšali življenje.

Digitalnost na najvišji ravni

Novi Škoda Superb je vedno na spletu in ponuja vrsto mobilnih storitev in multimedijsko-razvedrilnih aplikacij. V avtomobilu so številni moderni in napredni zasloni. Avto je opremljen s štirimi USB-C vhodi za hitro polnjenje mobilnih naprav. Ena nova funkcija je izboljšano brezžično polnjenje, ki omogoča induktivno polnjenje dveh pametnih telefonov hkrati. Multimedijski sistem v povsem novem Superb vključuje standardni 10-palčni zaslon na dotik, radio DAB+, upravljanje s kretnjami in glasovne ukaze. Dodatna oprema v sklopu navigacije doda 13-palčni zaslon. Osem standardnih zvočnikov skrbi za kakovost zvoka, s štirinajstimi zvočniki avdio sistema Canton v sklopu dodatne opreme. Podobno notranjost najdete tudi pri modelu Škoda Kodiaq.

Novi Superb - varnost zelo izboljšana

V svoji drugi generaciji Škoda Superb vozniku ponuja vrsto naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki povečujejo varnost in udobje. Turn Assist pomaga preprečiti trčenja na križiščih, parkiranje na daljavo pa je možno prek aplikacije. S funkcijo shranjenega parkirnega manevra si vozilo zapomni do pet parkirnih manevrov in jih nato izvede samodejno ali pa ga vodi aplikacija. Nadgradnja funkcije nadzora mrtvega kota - Side Assist razširi obseg zaznavanja vozil, kar poveča varnost, zlasti na avtocestah. Preoblikovan asistent za prometne zastoje zagotavlja jasnejši pogled na vozila v virtualnem kokpitu in je kombiniran s sistemom za prilagajanje voznega pasu in prilagodljivim tempomatom.

Novi Superb 2024 notranjost – povsem digitalna

Četrta generacija Superba ima nov digitalni koncept notranjosti s sredinsko konzolo, ki ima urejen nov videz in zdaj nudi še več prostora za shranjevanje, saj se je prestavna ročica sedaj premaknila na volanski drog. Povsem novi Superb ponuja nove sedeže Ergo z desetimi pnevmatsko krmiljenimi masažnimi blazinami. Linija oprem sedaj obsega skupno sedem Design Selections. Nove Škodine pametne številčnice združujejo haptične in digitalne funkcije ter omogočajo hiter in enostaven dostop do številnih funkcij vozila. Vodilni Superb je zdaj opremljen s samostoječim multimedijskim zaslonom, ki meri do 13 palcev, ki dopolnjuje 10-palčni virtualni kokpit – digitalne merilnike. Ker je ves tekstil v novem Superbu izdelan iz 100-odstotno recikliranih materialov, Škoda daje poseben poudarek trajnosti. Škoda Superb bo opremljena tudi z različnimi funkcijami Simply Clever, kot je električni pokrov prtljažnika v karavanski izvedbi Combi.

Nova, čista oblika notranjosti: urejena sredinska konzola z izbirno ročico na volanskem drogu za več prostora za shranjevanje; novi Ergo sedeži z desetimi pnevmatsko krmiljenimi masažnimi blazinami.

Bolj intuitiven nadzor: Škoda Smart Dials, ki združuje haptične in digitalne funkcije. Do 13-palčni prostostoječi infotainment zaslon, nov Phone Box z induktivnim 15-vatnim polnjenjem in hlajenjem, hitro polnjenje prek USB-C.

Trajnost: vsi tekstili v notranjosti so izdelani iz 100-odstotno recikliranih materialov.

Funkcije povezljivosti: mobilne spletne storitve, aplikacije za informacije in razvedrilo in funkcije na zahtevo.

Novi Škoda Superb 2024 tehnični podatki - motorji TSI in TDI


Motor - različica

Moč (kW/KM)

Pogon

Menjalnik

1.5 TSI priključni hibrid

150/200

4x2

6‑stopenjski avtomatski DSG

1.5 TSI eTSI

110/150

4x2

7‑stopenjski avtomatski DSG

2.0 TSI

150/200

4x2

7‑stopenjski avtomatski DSG

2.0 TSI

195/265

4x4

7‑stopenjski avtomatski DSG

2.0 TDI

110/150

4x2

7‑stopenjski avtomatski DSG

2.0 TDI

142/193

4x4

7‑stopenjski avtomatski DSG

Nekateri motorji bodo na voljo kasneje.

Novi Škoda Superb je že na voljo za ogled v živo in testne vožnje. Vozilo na fotografijah v salonu je opremljeno z dodatno opremo za doplačilo. Škoda Superb v tej ponudbi lahko naročite in opremite čisto po vaših željah ter okusu – izberite si dodatno opremo, barvo zunanjosti, platišča, oblazinjenje in še veliko ostale dodatne opreme. Izkoristite ugodno priložnost za nakup s Škoda financiranjem 1% - v primeru financiranja in zavarovanja preko Porsche Finance Group Slovenia, ponudba velja le do razprodaje zalog.

Pred nekaj dnevi je pri Porsche Inter Auto že potekala ekskluzivna slovenska predpremiera dveh popolnoma novih modelov - Škoda Kodiaq in Škoda Superb, kjer so lahko stranke že dodobra spoznale vse prednosti obeh novih modelov. Tako sta bila najnovejša člana družine Škoda že razkrita pri Porsche Inter Auto.

Intervju z Erikom Rauterjem, prodajnim svetovalcem Škoda pri Porsche Koper

Ali lahko razkrijete, katere največje novosti predstavlja novi Superb?

Novi Superb je prejel osvežen in še bolj sodoben zunanji videz, kar bodo cenili tudi kupci. V notranjosti se ponaša z najnovejšimi tehnološkimi inovacijami, vključno z izboljšanim multimedijskim sistemom, digitalnimi merilniki in naprednimi varnostnimi funkcijami. Nova generacija Superba vključuje tudi izboljšano hibridno različico, ki združuje zmogljivost bencinskega motorja z učinkovitostjo električnega pogona, kar zagotavlja boljšo ekonomičnost in manjše emisije. Superb je že dolgo znan po svoji prostornosti in udobju, nova generacija pa prinaša še izboljšane sedeže, več prostora za potnike in prtljago ter še bolj gladko vožnjo.

Kateri motorji so na voljo pri novem Superbu?

Ponudba pogonskih sklopov obsega možnosti bencinskega 1.5 TSI, dizelskega 2.0 TDI, blagega hibrida in priključnega hibrida (PHEV), pri čemer slednji ustvari 200 KM in zagotavlja več kot 100 km električnega dosega brez emisij (WLTP). Nekateri izmed motorjev bodo na voljo kasneje.

Kateri paketi opreme so na voljo pri novih modelih?

Na voljo so čisto novi paketi opreme, že osnovi pa je zelo bogato opremljen vstopni paket Essence, naslednji paket je Selection, trenutno najbolj opremljen pa Laurin&Klement.  

Za koga je novi Superb najbolj primeren?

Novi Superb predstavlja odlično izbiro za poslovne uporabnike, saj omogoča novo doživetje udobja. Prav tako pa je primeren tudi za vse družine, ki so veliko na cesti in potrebujejo prostor in udobje. Z novim Superbom vsaka vožnja postane doživetje. Veliko prostora za dobro počutje, prvovrstna notranjost in še veliko več.

Ali lahko kupci ob nakupu izberejo tudi akcijsko financiranje?

Kupci lahko ob nakupu izkoristijo ugodno akcijsko financiranje Škoda financiranje 1%, v primeru financiranja in zavarovanja prek Porsche Finance Group Slovenia.

Preverite ponudbo znamke Škoda

- Škoda akcija 2024 – preverite posebno priložnost

Vas zanimajo Škoda vozila? Z veseljem so vam na voljo.

Kontaktni center - 041 392 204

Škoda Porsche Koper, Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

- Jernej Bizjak, tel.: 05 61 16 509

- Erik Rauter, tel.: 05 61 16 532

Pogoji akcije Škoda

*Slike so simbolne, popusti se razlikujejo glede na model vozila, ponudba velja do preklica oziroma do razprodaje, preverite veljavnost akcije.

Emisije CO2: 270−21 g/km. Kombinirana poraba goriva: 8,1-3,1 l/100 km. Emisijska stopnja: EURO 6. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Slika je simbolna.

*Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; ŠKODA si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti.

Financiranje 1% vam omogoča nakup vozila Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec

Financiranje 1% vam omogoča nakup vozila Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec. Izračun mesečnega obroka financiranja velja v primeru sklenitve pogodbe s fiksno pogodbeno obrestno o finančnem leasingu pri Porsche Leasing SLO d.o.o. in hkratne sklenitve Hudobrega zavarovanja (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.). Pri financiranju 1% lahko izbirate med različnimi obdobji financiranja in višinami pologov. Višina pologa in doba odplačevanja pa seveda vplivata na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Povedano drugače: daljša kot je doba financiranja in višji ko je polog, nižji bo ostanek vrednosti, ki ga boste ob koncu financiranja še morali plačati. To, kar je v vseh primerih enako, pa je višina mesečnega obroka. Ta ves čas financiranja znaša natanko en odstotek maloprodajne cene vozila na mesec, in to brez sprememb in skritih številk, brez drobnega tiska in presenečenj. Hkrati s sklenitvijo pogodbe o financiranju vozila sklenete tudi Hudobro/Škoda zavarovanje, ki vključuje permanentno kasko zavarovanje pri Porsche Versicherung AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno zavarovanje avtomobilske odgovornosti pri Zavarovalnici Sava, ob tem pa prejmete 33 % popusta na kasko premijo in akcijsko obvezno zavarovanje. **Permanentno Porsche kasko zavarovanje, ki je v veljavi skozi celotno obdobje trajanja financiranja s samodejnim letnim podaljševanjem. ***Za vsa kritja je veljavna nižja odbitna franšiza kaska: za vozila z MPC do 20.000EUR (z DDV)**** odbitna franšiza znaša 90 EUR za popravila v mreži Škoda, za vozila z MPC nad 20.000 EUR (z DDV)**** znaša odbitna franšiza 150 EUR za popravila v mreži Škoda. Odbitna franšiza za popravila pri nepooblaščenih servisih, totalni škodi ali tatvini znaša 300 EUR. Več o pogojih na www.porscheleasing.si.