NOV TERMIN BREZPLAČNEGA TESTIRANJA: V Kopru maja dnevno odvzeli po 1472 brisov

Koper

V Kopru bo tudi v juniju vsak vikend potekalo brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise bodo še naprej odvzemali vsako soboto in nedeljo med 9. in 17. uro na vstopni Covid točki na Bonifiki. Zaradi velikega povpraševanja pa bodo testiranje izjemoma organizirali tudi jutri, 28. maja.

Koprska občina je z brezplačnim testiranjem s hitrimi antigenskimi testi pričela 12. februarja, od tedaj pa ga organizira vsak konec tedna. V prvih dveh mesecih so dnevno testirali približno 740 oseb, v aprilu 935 oseb, medtem ko so v maju dnevno odvzeli 1472 brisov, so sporočili z občine.

Testiranje bo potekalo tudi to soboto in nedeljo, 29. in 30. maja, od 9. do 17. ure, zaradi velikega povpraševanja po hitrih testih pa bo občina testiranje organizirala tudi v petek, 28. maja, med 14. in 19. uro. Kot vedno doslej predhodno naročanje ni potrebno. Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom ali pridejo peš. S seboj morajo imeti osebni dokument in zdravstveno izkaznico.

Redno hitro testiranje, ki je namenjeno občanom Mestne občine Koper in Občine Ankaran, sicer med tednom izvajajo v Zdravstvenem domu Koper. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki, ob torkih, sredah in četrtkih, med 13. in 16. uro. Tudi v tem primeru predhodno naročanje ni potrebno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija