NOV SISTEM DIGITALNIH PARKIRNIH STORITEV: Spodbudni rezultati aplikacije EasyPark v Kopru in Ankaranu

Koper

Z začetkom kopalne sezone in povečanim obiskom ob koncih tedna, je Mestna občina Koper prejšnji konec tedna sprejela nekaj novosti na javnih parkiriščih v Kopru. Z 10. julijem je poleg spremenjenega urnika parkirišč, prišlo tudi do dodatnega ponudnika digitalnih parkirnih storitev. Na parkiriščih, v upravljanju Marjetice Koper, lahko parkirnino po novem poravnate prek sms sporočila ali aplikacije vodilnega evropskega ponudnika, podjetja EasyPark.

Začetni rezultati kažejo, da je bila aplikacija med občani in obiskovalci Kopra in Ankarana zelo dobro sprejeta. Hitro so prepoznali prednosti preprostega načina podaljševanja parkirnine in uporabniku prijazne storitve iskanja parkirišča prek funkcije "lokacija". Dodatna prednost sistema so tudi skupna aplikacija s sosednjima občinama Piran in Izola ter bližnjim Trstom. Tudi sicer je podjetje Easypark prisotno v več kot 1900 mestih v celotni Evropi.

Za plačilo parkirnine je potrebnih nekaj preprostih korakov prek katerih vpišete registrsko številko vozila, način plačila ter določite čas parkiranja in izbiro potrdite. Aplikacija vas bo deset minut pred potekom parkirnine samodejno obvestila. Plačilo parkirnine se bo izvedlo samodejno, po zaključku parkiranja, denarja zato ni treba nalagati vnaprej. Ob zaključku parkiranja boste na svoj elektronski naslov prejeli tudi davčno potrjen račun.

Uporabnike javnih parkirišč Marjetice Koper še obveščajo, da bosta trenutna sistema SMS Parking in aplikacija ParkMeWise aktivna do konca meseca julija. Vse uporabnike te aplikacije naprošajo, da naloženo dobroimetje izkoristite do zaključka meseca, predvsem pa vas prosijo, da ne nalagate novega. Po 1. avgustu lahko vračilo ostalega dobroimetja zahtevate od ponudnika storitev, podjetja 2Mobile d.o.o., prek elektronskega naslova info@2mobile.si.

Deli novico: