NOV PRODAJNI POSTOPEK MARINE PORTOROŽ: Bo tokrat prišlo do soglasja glede cene?

Piran

Družba Terme Čatež je začela prodajni postopek podjetja Marina Portorož, je razvidno iz objave na spletni strani Ljubljanske borze. Nazadnje je nameravala Marino Portorož prodati družbama Adventura holding in Glen, a je posel padel v vodo, domnevno zaradi nesoglasij o ceni.

Terme Čatež prodajo Marine Portorož načrtujejo že nekaj časa, a doslej niso bile uspešne. Pred časom je tako po več letih propadel načrt prodaje družbe Adventuri holdingu in družbi Glen.

Pogodba za nakup dela Marine Portorož, ki sta jo Adventura holding in družba Glen podpisala s Termami Čatež oziroma skupino DZS, je po majskem poročanju časnika Delo zapadla oktobra lani, neuspešna so bila tudi nadaljnja pogajanja. Niso se namreč mogli sporazumeti o ceni, je propadli posel za časnik opisal solastnik Adventure Investments Aleš Škerlak.

Družba MMNT, ki sta jo za prevzem ustanovila Adventura holding in Glen, naj bi sicer po navedbah dnevnika Finance za Marino Portorož plačala 21,6 milijona evrov.

V DZS so ob propadu načrtovane prodaje navedli, da izvajajo postopke za pridobitev alternativnih ponudb in dokončanje prodajnega postopka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koprčan |  27 .08. 2020 ob  18: 31
Bo kupil Guberac za 3 milione.