NOV NAČIN TIHOTAPLJENJA MIGRANTOV? Hrvaški državljan Kitajce in Turke prevažal v najetem vozilu

Kronika

Včeraj ob 20.20 so policisti na počivališču Ravbarkomanda ustavili kombinirano vozilo rent-a-car, ki ga je vozil 38-letni državljan Hrvaške. V vozilu je prevažal osem nezakonitih migrantov (štiri državljane Kitajske in štiri državljane Turčije). Postopki še potekajo.  

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 159 klicevObravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v treh primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 47 nezakonitih prehodov državne meje.  

V Kopru so 16-letniku in 17-letniku zasegli mopeda, ker sta presegla dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Za oba mladoletnika bo podan obdolžilni predlog.

V Pivki je nekdo vlomil v skladišče in ukradel tri večje kolute kablov.

Ob 14. uri se je na avtocesti pri izvozu Kastelec vnel osebni avtomobil. Voznik je uspel zapeljati z avtoceste. Po prvih podatkih je vzrok požara pregreta turbina. Poškodovan ni bil nihče, vozilo pa je v celoti pogorelo.


Fotografija je simbolična.

Na Kvedrovi ulici v Kopru je nekdo ukradel kolo Scott, model Voltage, 24 col, živo oranžne barve, ki je bilo s ključavnico z zaklepom na kodo privezano na prometni znak. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

Pri Razdrtem so ob 12. uri policisti kontrolirali 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je za 60 km/h prekoračil dovoljeno hitrost vožnje na avtocesti. Odrejen hitri test za droge je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled pa je odklonil. Med postopkom je policistom izročil še manjšo količino prepovedane droge. Obravnavali ga bodo po hitrem postopku, sledi pa mu tudi obdolžilni predlog.

Iskanje pogrešanega Tilna Šuberja

Pogrešani Tilen Šuber

V okolici Kopra danes nadaljujejo z iskanjem pogrešanega, in sicer predvsem na območju Markovca in izolske bolnišnice. Sodelujejo policisti z dronom, gasilci in trije vodniki psov za iskanje pogrešanih oseb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija