NOV NAČIN, KAKO KONČATI ZVEZO: Kaj je 'tehnika sivega kamna' in zakaj je učinkovita?

Trendi

Medtem ko je 'izginjanje' (angl. 'ghosting') postalo pogost način končanja zveze, so ljudje našli nov način, kako prekiniti z osebo, s katero se videvajo, ne da bi morali neposredno reči, da je čas za razhod.

Jana Hocking je za New York Post razkrila metodo, ki jo je osvojila, da bi se izognila težkim pogovorom z osebo, s katero se videva in jo pripravila do tega, da se sama umakne, brez da bi ona (Jana) izrekla eno samo besedo na to temo. Ta metoda se imenuje 'tehnika sivega kamna'. Medtem ko je Jana med prvimi, ki je omenjeni metodi dala ime in ga zapisala, je to nekaj, kar ste morda že vi ali kdo, ki ga poznate, uporabili za končanje razmerja na prefinjen in prikrit način.

"To je trik, ki ga psihologi uporabljajo za zaustavitev prepirov. Tako kot je sivi kamen dolgočasen in nezanimiv, prevzamete te lastnosti, da nekoga odvrnete od sebe," je pojasnila Jana. V nasprotju z izginjanjem, tehnika sivega kamna ne vključuje prekinitve stikov s osebo, s katero se videvate, ampak nadaljevanje komunikacije na dolgočasen in nezanimiv način.

Hockingova je to hipotetično pojasnila takole: "Recimo, da ste bili na nekaj zmenkih z nekom in nenadoma ugotovite, da ni pravi za vas ... Preprosto postanete sivi kamen. Ko vam naslednjič pošlje sporočilo, odgovorite z nečim dolgočasnim, kot je 'haha' ali 'hvala'. Ne postavljate vprašanj in zagotovo ne začnite pogovora."

"Oseba postane tako zdolgočasena, da zaključi odnos in kar je najboljše, misli, da je to njena ideja," je nadaljevala Hockingova. Medtem ko je dejala, da je ta metoda po njenem mnenju veliko boljša kot izginjanje, tudi poudarja, da naj bi se uporabljala le v zgodnjih fazah razmerja. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija