NOV KRUT PRIMER RAVNANJA Z ŽIVALMI NA BLOKAH: Govedo dobesedno do vratu v blatu (FOTO)

Slovenija

Po družbenem omrežju Facebook so v tem tednu zaokrožile fotografije novega mučenja živali pri nas. Prikazujejo govedo, ki živi v naravnost grozljivih razmerah, tudi dobesedno do vratu v blatu. Krivec naj bi bil stari znanec inšpekcij.

Po navedbah Društva za zaščito konj, ki je delilo fotografije, naj bi govedo v povsem neprimernih razmerah, obdano z iztrebki, gnojem in blatom, živelo na kmetiji iz primorsko-notranjske regije, natančneje iz Nove vasi na Blokah. Lastnik naj bi bil že stari znanec inšpektorjev, saj so ga po navedbah društva samo letos že dvakrat prijavili, še več prijav pa si je z njihove strani prislužil že v preteklosti.

Objavil/a Društvo za zaščito konj dne Torek, 14. junij 2022

Ena izmed fotografij prikazuje tudi nebogljenega telička, zato se v Društvu za zaščito konj sprašujejo, zakaj ni ob pogledu na grozljive življenjske pogoje živali urgiral že veterinar, ki je prišel osemenit kravo. 

Po navedbah društva naj bi se po podani prijavi inšpektor oglasil na kmetiji, "napisal kazen in šel".

V društvu so sicer o zadevi obvestili direktorja inšpekcijske službe, pa tudi novo ministrico Ireno Šinko in predsednika vlade Roberta Goloba, zato so zdaj v pričakovanju ukrepov zoper inšpektorja oziroma vse, ki v tem primeru niso ukrepali. 

Na spletu se medtem že vrstijo pozivi prostovoljcev, ki želijo pomagati ubogim živalim in jim življenje olajšati vsaj z očiščenjem hleva.

BONUS VIDEO: So Ukrajinci najbolj številčni migranti pri nas?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Nina |  17 .06. 2022 ob  21: 51
Inšpektorji itak ne delajo nič...te službe bi bilo treba ukinit.