'NOTRANJCI' PREPLAVILI OBALO, DOMAČINI SE RAZBURJAJO: Policisti izrekli 121 opozoril (FOTO)

Koper

Na naše uredništvo se je popoldne obrnil bralec, ki se je, kot je zapisal, ravno vrnil s kolesarjenja po obalni cesti med Izolo in Koprom, kjer ga je presenetila obilica kolesarjev. Po njegovi oceni so prevladovali obiskovalci iz notranjosti Slovenije, ki pa je "rdeča in zaprta". Se ponavlja scenarij iz spomladanskih mesecev, ko so "notranjci" preplavili Obalo? Koliko opozoril so ta konec tedna izrekli policisti?

"Sedaj sem se vrnil s kolesarjenja. Med Izolo in Koprom je bilo - zjutraj in tudi okoli 14. ure, ko sem se vračal - veliko več kolesarjev kot običajno," je uvodoma zapisal naš bralec in nadaljeval, da se na tej relaciji sicer vozi vsaj enkrat tedensko.

"Kar sem slišal govora je bilo večinoma osrednje slovensko narečje, par Italijanov in tu pa tam kakšen domačin. Tudi na parkirišču v Žusterni je bil zanimiv izbor registracij. Večina jih je namreč bila iz 'zaprtih' regij. Če je toliko izjem, se sprašujem, če sploh komu veljajo ta pravila. Ali mogoče veljajo samo za Primorce?" se sprašuje bralec, ki pa očitno ni edini opazil, da je ta vikend na Obali kar mrgolelo turistov.

Že v petek so domačini po družbenih omrežjih pisali, da se proti Portorožu vije sumljivo dolga kolona vozil, v soboto pa so sprehajalci (med drugim) preplavili Strunjan.

Tako se ljudje držijo pravil varnostne razdalje in skupino najvec 10 oseb.... Ze cel dan spremljamo take pohodnike po...

Objavil/a Strunjan dne Sobota, 17. oktober 2020

Komu so izjemoma dovoljeni odhodi iz zaprtih regij?

Spomnimo, da vladni odlok o začasni delni omejitvi gibanja ljudi odhod iz rdeče regije posameznikom dovoljuje le za prihod in odhod na delo, za opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti, za odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, za varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oziroma zaradi oskrbe ali nege družinskih članov, za dostop do lekarn, zdravstvenih in sanitarnih storitev, za dostop do tujih diplomatskih in konzularnih predstavništev, za dostop do storitev za nujne primere, za dostop do izvajanja nalog, povezanih z delovanjem pravosodnih in upravnih organov ter organov pregona, za dostop do storitev za osebe s posebnimi potrebami, za izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu ali zemljišču, in za koriščenje turističnih kapacitet, katerih rezervacija je bila opravljena do petka.

Na Generalni policijski upravi (GPU) ob tem pojasnjujejo, da vladni odlok, ki pri prehajanju regij dovoljuje nekatere izjeme, velja le za osebo, ki izpolnjuje pogoje za izjemo, ne pa tudi za ostale sopotnike v vozilu, niti ne ožje družinske člane.

V petek in soboto izdali 121 opozoril

Policisti so od uveljavitve odloka, ki v okviru ukrepov proti širjenju novega koronavirusa omejuje gibanje prebivalstva med rdečimi in oranžnimi statističnimi regijami, v petek in soboto izdali 121 opozoril, v 99 primerih pa so odstopili predlog Zdravstvenemu inšpektoratu RS, so za STA še pojasnili na GPU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Veštivemjaz |  19 .10. 2020 ob  13: 03
11
Na strunjianski sliki so vsi rdeci gorenci...
ZigaZois |  19 .10. 2020 ob  10: 17
18
Dovolj bi bil občinski redar z zdravstvenim inšpektorjem. Legitimirat vsakega na terasi lokala in sprehajalce ob morju. Inšpektor pa bi že lahko delil "nagrade". Dva vikenda tako in bi bil mir.
Lili |  19 .10. 2020 ob  09: 34
-24
@joe jaxson
Ma kaj nakladaš? Mi smo bili v Lj med vikendom in noben nas ni kontroliral.. v tem trenutku res ne potrebujemo delitve ljudi, moramo stopit skupaj..
joe jaxson |  18 .10. 2020 ob  21: 41
-7
ko boste razumeli zakaj se kontrolirajo migracije - potniki iz ORANŽNE v RDEČE regije, obratno pa NE !?, vam bo jasna taktika JJ-a
hribi |  18 .10. 2020 ob  20: 18
50
Ja. Se strinjam. In sem zelo razočaran ker so ti izletniki tako neodgovorni. In ko človek nima tega v sebi bi morala država ukrepati. Ker jih zato plačujemo.
vseved |  18 .10. 2020 ob  20: 06
33
@ hribi, zame so navadni idioti, ki razumejo edino zakon sile in prisile.
hribi |  18 .10. 2020 ob  19: 53
51
@vseved
Ne. To nima zveze. To je prepoceni napisano.
Celinci izkoriščajo luknjasta navodila. Kako je mogoče, da ti isti celinci pri prehajanje meje z CRO kjer imajo nepremičnine to lahko izvede le lastnik (le ena oseba in ne cela družina), medtem pa iz te iste rdeče cone lahko na Obalo pride celotna familiji brez težav? Kako lahko policija sporoči, da nima kadra, ki bi bolj množično izvajali kontrole, hkrati pa občinska redarstva, ki jim tudi zakonodaja to dovoljuje, raje lovi napačno parkirana vozila kot da bi nudili pomoč policiji. Seveda, da ne podpiram kršil cev a so prioritete. Vceraj še bil. Na KP tržnici. To ni fer. Tam je bilo 60 % tablic, ki ne bi smele biti na Obali.
vseved |  18 .10. 2020 ob  19: 28
55
Ljudje očitno verjamejo tistemu bedaku Potrču in prosto hodijo po deželi.
hribi |  18 .10. 2020 ob  18: 57
68
Kaj ni žalostno, da si želiš da se država vsaj enkrat drži pravil in da omejuje moje pravice? Ampak zgleda, da si ti kontinentalci najdejo druge za je.. t v glavo. Morda bi mi morali vpeljati Vardo na Črnem Kalu če tega ukrepa država ne zna izvajati?