NORA VOŽNJA KOMBIJA Z MIGRANTI: Zbil policijsko vozilo, nato zletel v strugo (FOTO)

Kronika

Policisti so v ponedeljek popoldne na regionalni cesti Soteska–Črmošnjice ustavljali sumljiv kombi. Voznik navodil policije ni upošteval, se zaletel v eno od policijskih vozil, nato pa v bližini Meniške vasi zletel v strugo potoka. Policija je ugotovila, da je Ukrajinec v kombiju prevažal 15 tujcev, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave so na območju PU Novo mesto z več patruljami pomagali pri nadzoru državne meje in cest, ki vodijo v notranjost države. Nekaj po 18. uri so na regionalni cesti Soteska-Črmošnjice opazili sumljiv kombi poljskih registrskih tablic. Vozilo so poskušali ustaviti s sireno in modro lučjo ter svetlobnim napisom v angleškem jeziku. Voznik kombija, ukrajinski državljan, se je pri tem zaletel v policijsko vozilo, ki ga je ustavljalo. Policijsko vozilo je pri tem zavrtelo in odneslo s ceste.

Preostali policisti so nadaljevali ustavljanje vozila, a je voznik nadaljeval z nevarno vožnjo. Ne da bi zmanjšal hitrost, je zapeljal s ceste na travnik in po približno 200 metrih v bližini Meniške vasi v občini Dolenjske Toplice zletel v strugo potoka Radeščica.

Policisti generalne policijske uprave, Dolenjskih Toplic in vodnik službenega psa so na kraju dogodka in v okolici prijeli voznika iz Ukrajine ter 15 tujcev iz Bangladeša, Afganistana in Pakistana. Voznika, domnevno brez vozniškega dovoljenja, ter sedem tujcev so z lažjimi poškodbami odpeljali v bolnišnico.

Vse osebe so pridržali, postopki pa še niso končani. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter prepovedanega prehajanja meje.

Dve uri kasneje so črnomaljski policisti v bližini naselja Obrh obravnavali dva osebna avtomobila italijanskih registrskih oznak. Tudi v tem primeru eno od vozil sprva ni upoštevalo policijske sirene in modre luči, a so ga po nekaj sto metrih policisti uspeli ustaviti. Kot so ugotovili, sta voznika iz Italije in Albanije prevažala 10 tujcev iz Pakistana in Afganistana, ki so v državo prišli nezakonito.

Oba voznika so pridržali. Postopki s tujci pa še niso končani, so še navedli na PU Novo mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija