NOGOMETAŠ IZ PORTOROŽA NEUSPEŠEN S PRITOŽBO: Vozil pijan in se zaletel v avtodom, ostaja v zaporu

Kronika

Portorožan, nogometaš, ki je bil napadalec v MNK Izola, NK Portorož Piran, NK Šampion Celje, NK Krško in nazadnje NK Umag, ni uspel s pritožbo na višje sodišče in bo leto in štiri mesece v zaporu. Ta v koprskem zaporu sicer že prestaja zaporno kazen za drugo kaznivo dejanje.

Portorožan je bil obsojen zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Spomnimo, junija 2018 je na lokalni cesti z Belvederja proti Strunjanu, kjer je omejitev 50, vozil kar 125 kilometrov na uro. Kasneje mu je alkotest pokazal 2,21 promila alkohola, poroča Žurnal. Takrat je trčil v ob cesti parkiran avtodom, v katerem so spali trije francoski turisti – 26-letnik in 26-letnica, ki sta bila par, in še 19-letnica.

Po tej nesreči je, kot smo že poročali, še dvakrat vozil pijan

Pritožba neuspešna

Tožilstvo je vztrajalo pri nevarni vožnji, zato se je na kazen pritožilo. Tudi odvetnik obtoženega, se je pritožil, saj da njegovemu klientu sodišče ni omogočilo dokazati, da ni podane vzročne zveze med njegovim psihofizičnim stanjem in ravnanjem pri vožnji zunaj vozišča ter trkom v avtodom in da je pred tem zadel v druge ovire, kombi pa da je bil parkiran na mestu, kjer je to prepovedano.

Višje sodišče je prvostopenjsko sodbo potrdilo in bo zaradi povzročene nesreče leto in štiri mesece v zaporu, poroča Žurnal.

Že pa prestaja kazen dveh let in štirih mesecev v koprskem zaporu, in sicer zaradi sodelovanja v 57-članski združbi. V avtu, v katerem so našli DNK sledi Portorožana, so odkrili 900 gramov kokaina, pet gramov heroina in dobra dva kilograma posušene konoplje.

Že julija 2017 pa je v družbi še enega moškega pred gostinskim lokalom v Portorožu tako hudo pretepel 18-letnega študenta, da so slednjega morali operirati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  18 .10. 2023 ob  09: 03
Koliko podatkov, blablabla, imena pa ne .....