NOČNO PRESENEČENJE NA MINISTRSTVU: "Nekulturni neznanci davkoplačevalcem ponovno povzročali škodo" (FOTO)

Kronika

Policisti so danes ponoči obravnavali primer vandalizma, pri katerem je neznani storilec z rumeno barvo na pročelje stavbe ministrstva za kulturo narisal več kljukastih križev. Policisti zaenkrat še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, so sporočili s PU Ljubljana.

Neznani storilec je povzročil za približno 500 evrov škode, policija pa bo o vseh nadaljnjih ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na ministrstvu za kulturo pa so v odzivu na Twitterju zapisali, da je takšno dejanje vandalizma še eden izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden. Kot so pojasnili za STA, je bilo storilcev pet, napovedali pa so tudi, da bo o dogodku minister Vasko Simoniti danes podal izjavo.

Podoben primer se je zgodil decembra lani, ko so neznanci umazali pročelje ministrstva s črnimi madeži. Ministrstvo je tedaj objavilo več fotografij in na Twitterju zapisalo, da so ponoči neznanci davkoplačevalcem povzročili več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  10 .06. 2021 ob  20: 50
kar je skuhal je dobu