NOČNO DOGAJANJE V LUKI KOPER IN OKOLICI: "Prisotni so bili varnostniki in policija"

Kronika

Na uredništvo smo prejeli informacijo, da naj bi bili 23. decembra ponoči v Luki Koper in okolici prisotni varnostniki in policisti. Po naših neuradnih informacijah naj bi varnostniki odkrili migrante ali tihotapce migrantov. Z novinarskimi vprašanji smo se obrnili na Luko Koper in Policijsko upravo (PU) Koper. 

"Informacijo lahko potrdimo," so nam odgovorili iz Luke Koper. "Podrobnosti pa ne moremo razkrivati, saj je primer prevzela policija," so dodali. 

Kot so potrdili na PU Koper, so 23. decembra ob 1.38 dobili informacijo, da iz pristanišča proti Škocjanskemu zatoku v Kopru beži več oseb. Varnostniki so osebe zadržali do prihoda policistov na kraj, ti pa so v postopku identificirali pet državljanov Sirije.

"V razgovoru z njimi je bilo ugotovljeno, da so bili s kombiniranim vozilom pripeljani v pristanišče v Istanbulu, zatem so se vkrcali v prazen kontejner, s katerim so prišli do Kopra," so nam še pojasnili koprski policisti.

Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  28 .12. 2021 ob  16: 11
"Stric iz ozadja" državo kot je bila in je nočemo ustvarja trenutna oblast!
Stric iz ozadja |  28 .12. 2021 ob  08: 17
-8
Tujec za mednarodno zaščito lahko povpraša na vsakem mejnem prehodu. Te v prispevku navedene pa so dobili pri izvrševanju kaznivega dejanja. Če jih ne bi dobili, ne bi povprašali za mednarodno zaščito. Očiten je namen izigravanja predpisov. V stari Jugoslaviji, ki jo "kakor" vsi jugofili in balkanerji/čefurji tudi nekaj pogrevate in hvalite in da je bilo oh in sploh, bi vse na licu mesta postrelili. "Vaš" sodnik oziroma tožilec B.Masleša (bivši UDBA in SDV), pa bi lepo vse skupaj pometal pod preprogo. Toliko o demokraciji in diktaturi. Takih tujcev NOČEMO. Tudi države kot je bila NOČEMO!