NJEGOVA VISOKOST, SLOVENSKI AVTO LETA: Prvak v peti izdaji, novi Renault CLIO

Slovenija

Renault CLIO je pometel s konkurenco in postal Slovenski avto leta 2020. Devet slovenskih medijev je s pomočjo bralcev, gledalcev in poslušalcev izbralo najbolj primeren avto za slovensko tržišče  avtomobilski oskar dobi novi Renault CLIO!

Izbor za Slovenski avto leta, ki je minulo soboto potekal na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, se je po nekaj letih odsotnosti vrnil tudi pred male zaslone. Pravila izbora pa so ostala nespremenjena in tako je devet slovenskih medijev s pomočjo svojih bralcev, gledalcev in poslušalcev izbralo najbolj primeren avto za slovenski trg, novi Renault CLIO.

Novi CLIO je postal zmagovalec že po preštetih glasovnicah, ki so mu prinesle finale. Po vseh zbranih glasovih je novi Renault CLIO prejel 58 točk in postal Slovenski avto leta 2020. Tekmece v finalu je premagal z veliko prednostjo, saj sta se na drugo in tretje mesto s skoraj polovico manj točk uvrstili Opel Corsa s 30 točkami in Mazda CX-30 z 29 točkami.

Čeprav je CLIO najbolje prodajan avto v Sloveniji vse od leta 1995, je laskavi naslov prejel prvič. Pred njim sta se naziva razveselila Renault Megane in Laguna.

Novomeški Revoz je ena od dveh tovarn na svetu, ki novega Clia tudi dejansko izdeluje, zato je mogoče s ponosom reči, da je 'made in Slovenija'.

V avtomobilsko zgodovino se je Renault CLIO, ki je najbolj prodajan francoski avto v svetu, Evropi in Sloveniji, zapisal z zlatimi črkami. Vabljeni v salon Trgo ABC, da preizkusite njegove adute ter se prepričate, da je bil in da bo ostal kralj slovenskih cest.