NJEGOV ODVETNIK JE NAPOVEDAL PRITOŽBO: Popoviču zaradi razžalitve Carlove šest mesecev pogojne zaporne kazni

Kronika

Koprsko sodišče je danes nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča zaradi izjav na račun novinarke Eugenije Carl obsodilo na šest mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let, je potrdil odvetnik Aleš Štravs. Obenem je sodišče Carlovo oprostilo nasprotne kazenske tožbe.

Sodba se nanaša na izjave, ki jih je Popovič kot župan dal na račun oprsja Carlove leta 2013 in v zvezi s katerimi je že ljubljansko okrajno sodišče pred meseci Popoviču naložilo 3500 evrov odškodnine.

Carlova je leta 2014 vložila še zasebno kazensko tožbo, koprsko okrožno sodišče pa je danes Popoviča spoznalo za krivega, je za STA potrdil zagovornik Carlove, odvetnik Aleš Štravs. Obenem je sodišče Carlovo v nasprotni kazenski tožbi oprostilo obtožbe, da naj bi Popoviča razžalila z izjavo, ki jo je v odziv na županove izjave dala za enega od lokalnih medijev.

Sodba sicer še ni pravnomočna, Štravs pa je pojasnil, da je Popovičev zagovornik že napovedal pritožbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jlz |  14 .03. 2019 ob  13: 18
Še premalo je dobil, za vse žalitve, ki jih je trosil za ljudi od ene meje pa do druge, na vseh štirih koncih! Tudi na regionalu, ko je moderator članek odstranil šele po opozorilu komentatorja. Članek, čigar avtor ni vreden, da mu rečeš človek. "kokodek" - tudi v glavi se ne vidi kaj imaš, dokler ne spregovoriš in če kaj, Popovič tudi tu nima kaj dosti pokazati. Razvit pa ima tisti del, ki pravi "grabi, grabi, grabi"
kokodek |  13 .03. 2019 ob  23: 42
oprsje hočeš nočeš se vidi...kaj je v hlačah pa ne.....
ManofSteel |  13 .03. 2019 ob  14: 40
In kdaj bodo novinarji odgovarjali za nebuloze, ki jih pišejo ? NIKOLI ! Samo ste novinarji patetični z vašimi kvazi novičkami...kdo vas sploh še jemlje resno.
kokodek |  12 .03. 2019 ob  18: 33
15
ni sploh zanimiva novica