NIŽJE DIVIDENDE ZA DELNIČARJE LUKE KOPER: Kljub večjemu pretovoru manjši dobiček

Koper

Delničarjem Luke Koper se letos obeta izplačilo 0,71 evra bruto dividende na delnico. Tako dividendo predlaga uprava družbe v sklicu skupščine, ki bo 6. junija v Kopru. To pomeni nižjo dividendo kot lani, ko je na predlog Slovenskega državnega holdinga znašala 1,14 evra.

Uprava Luke Koper predlaga, da se za izplačilo dividend od lanskih 29,59 milijona evrov bilančnega dobička nameni 9,94 milijona evrov. V druge rezerve iz dobička bi odvedli 14,63 milijona evrov, preostanek bilančnega dobička pa bi ostal nerazporejen.

Družba bo dividende izplačala 31. avgusta, izhaja iz sklica skupščine, ki ga je uprava Luke objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Lani je Luka Koper za izplačilo dividend namenila 15,96 milijona evrov, saj so delničarji na skupščini podprli nasprotni predlog Slovenskega državnega holdinga in dividendo določili pri 1,14 evra bruto na delnico. Uprava in nadzorni svet sta sicer v zvezi z uporabo bilančnega dobička lani predlagala, da bi dividenda znašala en evro bruto na navadno delnico.

Luka Koper je lani pretovorila 20,8 milijona ton blaga, kar je sedem odstotkov več od doseženega v letu 2020, izhaja iz revidiranega poslovnega poročila, ki ga je družba objavila konec aprila. Kljub rasti čistih prihodkov od prodaje, ki so dosegli 228,4 milijona evrov, je bil dosežen nižji dobiček iz poslovanja kot leto prej, in sicer zaradi nižjih enkratnih prihodkov. Znašal je 31,3 milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija