NITI AVTOMOBILSKI KLJUČI NITI BLAGO NISO PRISPELI DO CILJA: Izolsko podjetje oškodovano za 220.000, Mercedes pa za 200.000 evrov

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 103 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo in dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali eno veliko tatvino, dve tatvini, eno tatvino motornega vozila, eno kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari ter eno kaznivo dejanje goljufije. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v treh primerih. Nezakonitih prehodov državne meje na območju PU Koper v zadnjih 24 urah niso obravnavali.

Kraje in vlomi

Iz vlakovne kompozicije, ki je prevažala nove osebne avtomobile znamke Mercedes, je nekdo izvršil tatvino 117 kontaktnih ključev, s čemer je nemško družbo oškodoval za približno 200.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Na Policijski postaji Izola se je zglasil predstavnik izolskega podjetja, ki je naznanil, da je 8. decembra voznik tovornega vozila pri njih naložil blago v vrednosti približno 220.000 evrov z namenom, da blago dostavi do podjetja na Hrvaškem. Iz omenjenega podjetja so jih sedaj obvestili, da tovorno vozilo do njih blaga še vedno ni pripeljalo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter ugotavljanjem dejstev in okoliščin kaznivega dejanja poslovne goljufije.

V enem od hotelov v Strunjanu je neznanec neovirano prišel do ene od pisarn, kjer je med pregledom prostora našel ključ sefa, s katerim je nato iz sefa, ki se je nahajal v pisarni, odtujil kuverto z 2.500 evri. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 21.07 so bili policisti obveščeni, da je med 18. in 21. uro na parkirišču trgovine Lidl v Luciji, neznani storilec izvršil tatvino mopeda znamke SYM Orbit III z nameščeno registrsko oznako KP0D-V9. S tem dejanjem je lastnico oškodoval za 2.500 evrov. Vse, ki bi omenjeni moped kje opazili, naprošajo, da naj to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Prometna nesreča

Ob 11.05 so policisti v Piranu naleteli na prometno nesrečo. Pri tem so ugotovili, da je 37-letni moški vozil moped v smeri proti Portorožu, kjer je zaradi vožnje preblizu desnega roba z mopedom trčil v ograjo in padel. Ob padcu je voznik utrpel lahke telesne poškodbe, vendar je odločno zavračal ponujeno zdravniško pomoč. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom mamil, so mu policisti odredili strokovni pregled, ki ga je odločno odklonil. Kršitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Konflikti

V enem od trgovskih centrov v Kopru je 41-letni moški iz Maribora na hitri blagajni žalil in zmerjal blagajničarko. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Pred enim od stanovanjskih blokov v Sežani sta se sprla 38- in 51-letna moška, oba iz Sežane. Med prepirom je drugi prvega z roko udaril v predel glave. Obema so policisti izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija