NIKOLI SI NE BI MISLILA, KAJ BOSTA NAŠLA V PODEDOVANI GARAŽI: Med smetmi je bil 400.000 funtov vreden zaklad

Svet

Britanski par iz mesta Stourbridge je v podedovani garaži, polni vreč za smeti, našel zakladnico igrač, povezanih s priljubljeno franšizo Vojna zvezd, vrednih 400.000 britanskih funtov. Predmeti so bili v brezhibnem stanju in še vedno shranjeni v originalnih embalažah. Za nekatere od igrač so na dražbi iztržili do 30.000 funtov.

Par prvotno ni vedel, kaj naj napravi s kupom figur in vesoljskih plovil, ki jih je sosed, od katerega sta podedovala garažo, zbiral več desetletij, je francoska tiskovna agencija AFP povzela časnik The Times. Njun sin je poklical dražbarja, ki ga je pričakala kopica v originalni embalaži brezhibno shranjenih spominkov, vezanih na Vojno zvezd.

"Veliko jih je bilo nekoliko vlažnih zaradi razmer, v katerih so bili shranjeni, a je to na splošno najboljša zbirka Vojne zvezd, ki sem jo kdajkoli videl," je za The Times dejal Chris Aston in avkcijske hiše Aston's Auctioneers. Za zbirko je bilo veliko zanimanja z vseh koncev sveta, zato so pričakovali, da bodo predmete dobro prodali.

Fotografija je simbolična.

Za figuro Star Destroyer Commanderja, enega od le dveh znanih primerov v originalni embalaži, so iztržili 32.500 funtov, figura Palitoy Jawe v originalni embalaži, ena od le desetih na svetu, pa je prinesla 27.280 funtov. Komplet osmih figuric iz Jedijeve vrnitve (1983), ki je ob izidu filma stal 1,21 funta, pa so prodali za 1400 funtov.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Nepričakovani izkupiček je zagotovo navdušil britanski par. "Ne vem, če imata kakšne specifične načrte, a zagotovo se počutita, kot da sta zadela na loteriji," je dodal Aston.

Spominski predmeti, vezani na eno največjih svetovnih filmskih franšiz, lahko dosežejo neverjetne vsote. Leta 2015 prodana figurica Luka Skywalkerja, ki je na trg prišla leta 1978, je na dražbi Sotheby's in eBayja dosegla ceno 25.000 ameriških dolarjev, še navaja AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija