NIKOLI NE UPORABLJAJTE TEH STAVKOV! V trenutku lahko pokvarijo vzdušje pogovora

Trendi

Komunikacija nas spremlja na vsakem koraku. Z njo se namreč sporazumevamo tako doma kot tudi v šoli, s prijatelji, v trgovini, v službi, v fitnesu in tako naprej. Zanimivo je, da se pogosto sploh ne zavedamo, da je komuniciranje eno najmočnejših orodij, ki jih imamo. Če znamo dobro komunicirati, bomo lažje ustvarjali dobre in kvalitetne odnose, znali izražati svoje mnenje in občutke. Zato nikoli ne uporabljajte teh stavkov, ki lahko v trenutku pokvarijo vzdušje pogovora.

"Izgledaš utrujeno"

Ko nekomu rečete, da je videti utrujeno, mu ne rečete nič lepega. Izgledati utrujeno večkrat pomeni, da oseba ne izgleda dobro, ni kaj dosti privlačna, dovolj urejena in podobno. Raje vprašajte človeka, kako se počuti, ali mu lahko kako pomagate in ga poskušajte razvedriti. Tako mu boste jasno dali vedeti, da vam je zanj mar.

"Ti vedno ..." ali "Ti nikoli ..."

Gre za izraza, ki sta ustvarjena za spodbujanje prepirov. Ljudje namreč stopijo v položaj obrambe, kar nikakor ni dobro. Namesto tega je najbolje, da se osredotočite na težavo in se pogovorite tem, kaj je človek naredil ter se držite dejstev. Če gre za nekaj, kar se je večkrat ponovilo, je bolje, da začnete stavek s "pogosto" namesto z "vedno" ali "nikoli".

"Zelo si shujšal"

Čeprav gre največkrat za dobronamerno pripombo, človeku razkrije, da ste zelo kritični. Če nekomu rečete, da je močno shujšal, lahko pomeni, da je ta oseba prej izgledala neprivlačno. Namesto tega pohvalite njen videz. Tako se izognete kakršni koli negativni konotaciji.

"Dobro izgledaš za svoja leta"

Ta stavek lahko zveni zelo nesramno. Namesto tega povejte osebi, da izgleda dobro ali odlično. Iskreni komplimenti ne potrebujejo kvalifikacij in primerjav, piše Atma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija