NIHČE OD DVOJČKOV NI HOTEL PRIZNATI OČETOVSTVA: Zdaj bosta morala preživnino plačevati oba

Svet

Sodišče v brazilski zvezni državi Goias je obema enojajčnima dvojčkoma, ki sta se medsebojno obtoževala očetovstva deklice, naložilo plačevanje preživnine. Tudi v rojstni list bosta vpisana oba dvojčka, ki sta skušala izkoristiti svojo izjemno podobnost, da bi zakrila svojo identiteto, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


Fotografija je simbolična.

Sodnik Felipe Luiz Peruca prevarantoma ni nasedel. "Eden od vaju skuša zakriti svoje očetovstvo," je povedal in sprejel salomonsko odločitev. Ob tem je pojasnil, da sodišče ne more dopuščati takšnega ravnanja, saj to spodkopava pravico do priznanja očetovstva, ki je neodtujljiva ustavna pravica.

Tožbo za ugotovitev očetovstva je vložila dekličina mati, ki je imela krajšo zvezo z enim od bratov, a ni mogla reči, s katerim. Eden od njiju je sicer opravil test DNK, ki se je izkazal za pozitivnega, vendar pa je zatrjeval, da ni oče. Prst je uperil proti bratu, ki ima enak DNK.

Sodnik je zato razsodil, naj bosta v rojstni list kot očeta vpisana oba brata dvojčka, vsak od njiju pa naj plačuje preživnino v višini 30 odstotkov minimalne plače. Ta v Braziliji znaša 998 brazilskih realov oz. okoli 230 evrov mesečno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija