Nič več kajenja v prostorih proizvajalca cigaret

Svet

Ameriško podjetje Reynolds, ki proizvaja cigarete znamke Camel, je sprejelo prepoved kajenja v svojih pisarnah in drugih zgradbah. Drugi največji proizvajalec cigaret v ZDA je zaposlene obvestil, da prepoved velja z začetkom prihodnjega leta.

Proizvajalci cigaret tako ne bodo smeli kaditi v tovarnah, restavracijah, pisarnah, po hodnikih, v dvigalih in športnih centrih. "Mislimo, da je to prava odločitev, ker bomo s tem ustregli tako nekadilcem kot tudi kadilcem, ki delajo ali obiskujejo naše objekte. Našo politiko uporabe kajenja prilagajamo realnostim današnje družbe," je sporočil tiskovni predstavnik podjetja David Howard.

Zgradili bodo kadilnice

Za kadilce bo poskrbljeno tako, da jim bo podjetje zgradilo posebne sobe za kajenje. Delež kadilcev pri Reynoldsu je sicer tak kot v ameriški družbi na splošno. Kadi okrog 18 odstotkov od 5200 zaposlenih.

Največji proizvajalec cigaret v ZDA Philip Morris, ki je del skupine Altria, je prepoved kajenja na delovnem mestu uvedel že prej. Za kadilce ima sicer posebne prostore, pa tudi uradniki, ki imajo svoje pisarne, lahko v njih brez težav prižgejo cigareto.

Deli novico: