Ni še znano, zakaj je letalo zadelo v žice daljnovoda

Kronika

Po prvih ugotovitvah policije je ultralahko letalo znamke Pipistrel virus, ki je v četrtek strmoglavilo v bližini naselja Kamno pri Kobaridu, poletelo z letališča v Portorožu. Center za obveščanje je v četrtek sicer poročal, da je letalo vzletelo v Bovcu. Še vedno pa ni znano, zakaj je letalo zadelo v žice daljnovoda.

Letalo je na desni breg reke Soče strmoglavilo v četrtek nekaj pred 15. uro, pri tem pa sta se smrtno ponesrečila 27-letni pilot-inštruktor in 33-letni potnik. Letalo je na produ ob reki obstalo prevrnjeno na strehi, zdravnica pa je na kraju nesreče lahko le potrdila smrt obeh ponesrečencev ter odredila sanitarno obdukcijo.

Preiskava glede vseh okoliščin četrtkove nesreče se nadaljuje.

Poleg policistov in novogoriških kriminalistov so bili na kraju tragične nesreče tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid, tolminski reševalci ter preiskovalec službe za preiskovanje letalskih nesreč z ministrstva za infrastrukturo. Na pomoč preiskovalcem letalske nesreče so priskočili tudi delavci ajdovskega letalskega podjetja, o dogodku pa sta bila obveščena tudi sodišče in tožilstvo.

Aa |  18 .10. 2013 ob  20: 33
Naj pocivata v miru
bb |  18 .10. 2013 ob  16: 54
čao Igor......