NI BIL ZADNJI PLES NA POLITIČNEM PARKETU? Donald Trump namignil na vnovično kandidaturo za predsednika ZDA

Svet

Bivši ameriški predsednik Donald Trump je znova namignil, da bi se lahko na volitvah leta 2024 ponovno potegoval za položaj predsednika ZDA. "Da bo naša država uspešna, varna in slavna, bom to zelo, zelo, zelo verjetno storil še enkrat leta 2024," je dejal v četrtek zvečer na republikanskem volilnem zborovanju v Sioux Cityju v zvezni državi Iowa.

"Pripravite se, to je vse, kar vam pravim," je dodal 76-letnik, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Britanski BBC navaja, da je bil to eden njegovih najmočnejših namigov doslej o morebitni vnovični kandidaturi.

Trump je v Sioux Cityju nastopil kot govornik na prvem od štirih zborovanj v podporo republikanskim kandidatom na kongresnih volitvah, ki bodo v torek.

V nastopu je ponovil že večkrat ovrženo trditev, da je zmagal tudi na volitvah leta 2020. Republikanec še danes noče priznati poraza predsedniku ZDA Joeju Bidnu, ki pred torkovimi volitvami prav tako sodeluje na zborovanjih v podporo demokratskim kandidatom.

For more than 70 minutes on Thursday night, at a rally at the Sioux Gateway Airport, former President Donald Trump...

Objavil/a Sioux City Journal dne Četrtek, 03. november 2022

Na vmesnih volitvah v ZDA prihodnji torek bodo volivci glasovali o vseh 435 sedežih v predstavniškem domu in približno tretjini sedežev v senatu. Poleg tega bodo v več zveznih državah potekale tudi guvernerske volitve. V obeh domovih kongresa imajo demokrati večino. Po javnomnenjskih raziskavah imajo republikanci dobre možnosti, da osvojijo večino v predstavniškem domu. V senatu pa je napovedana tesna tekma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija