NEZNANEC POPISAL PRAG HIŠE NOTRANJEGA MINISTRA: "Lažnivec (Hojs)" (FOTO)

Slovenija

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v soboto zvečer na Twitterju objavil posnetek fotografije dohoda k hiši, na kateri je videti zapis "lažnivec (Hojs)". "Danes popoldan na pragu naše hiše. Nestrpnost, poblaznelost levičarjev je vse hujša," je dodal v tvitu.

To ni prvi tovrsten dogodek, ko so neznanci popackali pločnik ali pročelje hiše katerega od politikov ali stranke. Prišlo pa je tudi že do hujših incidentov.

V hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan je v petek, 9. aprila, zvečer neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači pogasili. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da kriminalisti opravljajo intenzivno preiskavo.

V stranki LMŠ so poudarili, da nobena politična ali kakršnakoli druga dejavnost ne opravičuje takšnega napada ter da je še posebej grozljivo to, da je Vesna Fabjan politično aktivna in da je bil napad izveden na domu, kjer živi z družino. V LMŠ so izrazili pričakovanje, da bo policija dejanje čim prej raziskala.

Nasilno dejanje je ostro obsodil tudi predsednik republike Borut Pahor. Pozval je k strpnosti in opozoril na pomen medsebojnega spoštovanja. Napad so z objavo na Twitterju obsodili tudi predsednik vlade Janez Janša, prav tako prvak NSi in obrambni minister Matej Tonin ter predsednica SD Tanja Fajon.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  18 .04. 2021 ob  21: 52
Tukaj bo imela policija okrog dva miliona osumnjencev
Ištrijan |  18 .04. 2021 ob  20: 27
Zakaj levičarji? Kako on to ve? So popisovalca že dobili?........Lahko pa da je bil kdo od njegovih, ki mu je morda kaj obljubil pa ni držal obljube.
pinkopalinko |  18 .04. 2021 ob  20: 08
Dotični se je vsaj 1x dokazano zlagal. izjavil je, da je nepreklicno odtopil, pa se še kar oklepa svojega stolčka.