NEZGODA V OKOLICI KOPRA: Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico, ker mu je na glavo padla veja

Kronika

Policisti so včeraj ob 11.19 bili obveščeni o delovni nezgodi v okolici Kopra. Policisti so ugotovili, da se je 30-letnemu moškemu med podiranjem drevesa od debla odlomila debelejša suha veja in mu padla glavo. Moški je sam poklical reševalce, ki so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Izola v nadaljnjo oskrbo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 153 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in eno s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom v vozilo, šest tatvin, dve poškodovanji tuje stvari ter eno goljufijo. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali pet nezakonitih prehodov državne meje

Nadlegovanja v Piranu

Pirančan je ob 00.33 poklical policijo in prijavil, da je k njemu prišla znanka, ki ga nadleguje in noče stran. Policisti so na kraju ugotovili, da ga je znanka v vinjenem stanju tudi fizično napadla, ravno tako ob prihodu policistov na kraj ni upoštevala njihovih ukazov, da se umiri temveč je s kršitvijo nadaljevala. Policisti so ji odredili pridržanje ter izdali plačilni nalog.

V enem od poslovnih prostorov v Piranu je 49-letni moški nadlegoval uslužbenko. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Kraje in vlomi

Preko noči je neznani storilec iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano na počivališču Ravbarkomanda, iztočil 400 litrov goriva in s tem poljsko podjetje oškodoval za 600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Neznani storilec je ponoči v Ankaranu poskušal ukrasti moped, kar pa mu ni uspelo. Kljub temu je na mopedu poškodoval krmilo in odlomil ogledalo ter s tem lastnika oškodoval za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.  

Ob 7.59 so bili obveščeni o vlomu v več vozil na parkirnem prostoru v Valdoltri. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec vlomil v štiri osebne avtomobile. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo.

V dveh primerih so bili s strani občanov obveščeni, da jih je na domu obiskal moški, ki se je predstavil kot serviser podjetja Telemach. Slednji je z različnimi izgovori želel vstopiti v stanovanjske prostore, vendar mu zaradi nezaupanja občanov to ni uspelo.

Hišna preiskava

Policisti Policijske postaje (PP) Izola so po odredbi sodišča opravili hišno preiskavo pri 57-letnem Izolanu. Pri hišni preiskavi je bil najden in zasežen predmet, ki je izviral iz kaznivega dejanja tatvine. Predmet so policisti vrnili oškodovanemu izolskemu podjetju, zoper osumljenca pa je bila podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Kopru.

S tovornjakom drvel po avtocesti

Policista Postaje prometne policije (PPP) Koper sta bila obveščena, da po avtocesti iz smeri Ljubljane proti Postojni vozi voznik tovornega vozila španskih registrskih številk, ki vozi hitro in prehiteva ostala vozila. Policista sta ga izsledila in ustavila na Razdrtem. Pri kontroli sta policista ugotovila, da je voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, ki lahko vozi z največjo hitrostjo 80 km/h, vozil s hitrostjo kar 119 km/h. Policista sta pri kontroli tahografa ugotovila tudi, da voznik med enim in drugim delovnim dnem ni imel dovolj počitka. Vozniku je bila izrečena globa v višini 300 evrov, prav tako je bila globa v znesku 300 evrov izrečena podjetju.

Prepovedane substance

Koprski policisti so 20-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Sledi hitri postopek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija