NEVERJETNO: Kradejo maske iz UKC Ljubljana, kriminalisti pridržali dve osebi!

Kronika

Po informacijah portala 24ur danes že vse od jutra na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana kriminalisti v hišnih preiskavah iščejo tatove mask iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Pridržali naj bi najmanj dve osebi. Po informacijah portala, je vpletenosti v mrežo organiziranega kriminala osumljenih tudi več zaposlenih v ljubljanskem UKC-ju. Ti naj bi iz bolnišnice kradli zaloge in jih na spletu prodajali naprej. Na eni od spletnih strani se zaščitne maske prodajajo denimo za 1,20 evra na kos.

Na PU Ljubljana so pojasnili, da so sredi aprila prejeli prijavo UKC Ljubljana zaradi suma kaznivega dejanja tatvine zaščitne opreme. "Na podlagi zbranih obvestil je bila od pristojnega tožilstva pridobljena odredba za hišno preiskavo pri dveh osumljenih osebah, ki sta trenutno v pridržanju. Predkazenski postopek in hišne preiskave trenutno še potekajo, zato vam več informacij ne moremo posredovati," so navedli.

Že pred tem je UKC na spletni strani objavil sporočilo, da so zaznali "odklone pri varovalni opremi" in se nemudoma povezali s Policijsko upravo Ljubljana in usklajeno spremljali dogajanje. Odrejena je bila izredna inventura zaščitne opreme.

Kriminalisti so v zadnjih dneh v sodelovanju s Službo za korporativno varnost UKC Ljubljana del aktivnosti v UKC Ljubljana že opravili. "Zoper storilce bodo izpeljani tudi ustrezni postopki znotraj UKC Ljubljana," pravijo na kliničnem centru, kjer od prvega dne odločno podpirajo vse preiskovalne aktivnosti in ob obžalovanju, da je bila epidemija izkoriščena za okoriščenje posameznikov, verjamejo, da tovrstne aktivnosti ne bodo bistveno zaznamovale požrtovalnega dela kolektiva UKC Ljubljana  v času epidemije covid-19. 

Poklukar je v današnji izjavi za novinarje dejal, da je zgodba, ki so ji skupaj prišli do dna, vredna obsodbe. Dodal je, da bo UKC "naredil vse, da zavaruje svoje zaposlene, svoj ugled in bolnike".

Sam sicer ni želel komentirati, ali so med osumljenimi tudi zaposleni v bolnišnici. Prav tako bo po njegovih besedah od ugotovitev preiskave odvisno, kakšne bodo sankcije za morebitne vpletene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .04. 2020 ob  08: 14
če se Pečečnik in ministri hvalijo, kako so maske ukradli na kitajskem in potem plačajo Pečečniku 5 milijonov za prevoz , ni nič čudnega, če kradejo navadni ljudje