NEVARNO DIVJAL PO AVTOCESTI: Prehiteval po desni z ugasnjenimi lučmi, polkrožno obračal in nazadnje trčil

Kronika

Celjski policisti danes poročajo o vozniku, ki je v torek zvečer na avtocesti med Celjem in Dramljami divjal z 226 kilometri na uro. Potem ko je na izvozu iz avtoceste polkrožno obrnil in nadaljeval vožnjo nazaj proti avtocesti, pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal z vozišča in trčil v travnato brežino.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, je voznik v bližini uvoza na avtocesto Celje - vzhod, v smeri proti Mariboru, v večernih urah vozil 226 kilometrov na uro. Ves čas je vozil po levem - prehitevalnem prometnem pasu, kljub temu da je bil desni vozni pas prost. Ko je na levem pasu dohitel skupino vozil, jih je nekaj prehitel po desni strani, nato pa ugasnil luči in ostalo kolono prehitel po odstavnem pasu, po katerem je nato vozil vse do izvoza Dramlje, kjer je zapustil avtocesto.

Na izvozu iz avtoceste je kljub neprekinjeni ločilni črti polkrožno obrnil in z vožnjo nadaljeval nazaj proti avtocesti, kjer je v levem ovinku uvoza zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal z vozišča in trčil v travnato brežino. Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izrekli 2300 evrov globe ter 12 kazenskih točk, so še dodali z uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija